ZLOČIN U BIJELJINI Policijski inspektor ubijen pola sata nakon što je izvršio očevid, oglasio se otac osumnjičenog

Ubojstvo policijskog inspektora u Bijeljini
Fokus

Osoba čiji su inicijali N.K. iz Brčkog je uhićena zbog sumnje da je ubila policijskog službenika u Bijeljini. Uhićene su još tri osobe pod sumnjom da su bili pomagači ubojici, izvijestilo je bijeljinsko Okružno javno tužiteljstvo, prenosi Fokus.

Iz tužiteljstva su naveli da je ispred ugostiteljskog objekta Džil u Bijeljini noćas iz vatrenog oružja ubijen policijski službenik čiji su inicijali N.M.

"Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo lišen je slobode izvršitelj navedenog kaznenog djela čiji su inicijali N.K. iz Brčkog, kao i tri osumnjičena lica D.S, B.S. i D.Š. zbog sumnje da su poduzimali radnje kao pomagači u izvršenju kaznenog djela", navode iz Tužiteljstva.

U priopćenju se dodaje da se ubojstvo dogodilo u 23.57 sati u Ulici Meše Selimovića.

Policija je izvršila očevid u prisustvu dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini i poduzimaju se sve potrebne istražne mjere i radnje.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je da će do detalja biti razjašnjeno sve u vezi ubojstva policijskog službenika.

Kokanović doveden na rekonstrukciju Ubijen je 38-godišnji Nenad Marković, inspektor u bijeljinskoj Policijskoj stanici 2.

Ubojstvo policijskog inspektora u Bijeljini

FOTO: BN

Na mjestu događaja, ispred noćnog kluba u Bijeljini, gdje je sinoć ubijen policijski inspektor Nenad Marković, danas je izvršena rekonstrukcija događaja u prisustvu osumnjičenog za ubojstvo Nikole Kokanovića iz Brčkog.

Rekonstrukciju događaja su izvršile nadležne službe, koje provode istragu.

Otac osumnjičenog: Ne znam detalje, u šoku sam

Prema neslužbenim saznanjima, uhićen je Nikola Kokanović iz Brčkog, od ranije poznat policiji. Kokanović je sin narodnog zastupnika Zorana Kokanovića, člana Socijalističke partije koja je godinama u koaliciji s vladajućim SNSD-om.

Otac osumnjičenog za ubojstvo, narodni zastupnik Zoran Kokanović, kaže da je u šoku, i da ne zna što se dogodilo.

Kobni trenutak po izlasku iz lokala Neslužbeno, Marković je pola sata prije ubojstva završio očevid, nakon čega je otišao u pomenuti klub.

Po izlasku iz lokala Kokanović je pucao na njega.

Navodno, pucnjavi nije prethodila nikakva komunikacija ubojice i ubijenog.

Todorović: Dvije rane

Načelnik Odjeljenja za kirurške grane bijeljinske Bolnice Milan Todorović rekao je da je policijski inspektor Nenad Marković (38) u ponoć dovezen u bolnicu bez znakova života.

Kako kaže Todorović, policijski inspektor dovezen je sa dvije rane.

"Radi se o dvije rane, jednoj prostrelnoj i jednoj ustrelnoj u predjelu grudnog koša. On je u bolnicu dovezen bez znakova života", rekao je Todorović.

Kokanović trebao biti u zatvoru

Nikola Kokanović je i ranije dolazio u sukob sa zakonom, a iza sebe već ima dvije presude.

Sadržaj se učitava...

Nepravomoćno je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog poticanja drugih na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora.

U trenutku napada već je trebao biti u zatvoru.