AKCIJA FUGITIVE Uhićeno šest osoba, među njima ponovno otac i sin od ranije poznati policiji

Policija RS kombi
Ilustracija

Šest osoba uhićeno je jutros u velikoj akciji "Fugitive", koju službenici Policijske uprave Gradiška provode u suradnji s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a Srpske, PU Banja Luka i MUP-a Srednjobosanske županije.

Na meti policije ponovno su otac i sin, Saša i Srđan Rađević, ranije privođeni u akciji "Transporter", neslužbeno saznaje ATV.

Policija je uhitila još četiri osobe povezane s njima, a koje su "operirale" na području Gradiške.

U okviru akcije policija vrši pretrese na 11 lokacija na području Gradiške, Banja Luke i Travnike, a cilj je otkrivanje i sprječavanje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe droga.

Inače, akcija "Fugitive" je prvi "Sky" predmet koji provode neka Policijska uprava i Okružno javno tužiteljstvo, jer su ovakve akcije ranije bile u nadležnosti MUP-a. 

Podsjećamo, Srđan Rađević (22), zaposlenik Obavještajno sigurnosne agencije, uhićen je u kolovozu ove godine u akciji "Transporter".

Njegov otac Saša uhićen je u studenom prošle godine, kada je "pao" i Petar Dukić kod kojeg je pronađeno 300 kilograma droge. Osim Rađevića, tada je uhićeno još osam osoba, među kojima je bio i Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.