AKCIJA COBRE U AUSTRIJI Uhićen Srbin za kojim se tragalo zbog ubojstva

pornografija, djeca, uhićenja, München, ubojstvo, Njemačka, policija, pokušaj ubojstva, austrija, Njemačka, državni udar, Vlada, austrija, Salzburg, državljanin srbije, Cobra, Hrvatsko državljanstvo, LINZ , Islamistička grupa, austrija, islamska drzava
AFP/Ilustracija

Osumnjičeni ubojica za kojim se tragalo diljem svijeta smjestio se u hotel usred Salzburga. No, austrijske snage predvođene Cobrom osujetili su njegove planove te su ga uhitili u spektakularnoj akciji.

Salzburška policija započela je akciju 1. veljače navečer. Naime, 43-godišnji Srbin, za kojim je u Srbiji bila raspisana međunarodna tjeralica zbog ubojstva, vozio je automobil iz smjera Njemačke prema Austriji, piše kroativ.at.

Zbog zahtjeva njemačke policije za potragu i nakon kontakta s austrijskim časnikom za vezu u Srbiji, u potragu su sudjelovale brojne policijske snage Salzburga. Predmetno vozilo uočeno je na parkiralištu smještajnog objekta u naselju Elisabeth Vorstadt.

Istrage su otkrile da se osumnjičenik prijavio u jedan hotel. Nakon što je bilo izvjesno da se osoba za kojom se traga zaista nalazi u prostoriji, Cobra je izvršila veliku akciju te iznenadila metu. Srbin je bez otpora uhićen i po nalogu državnog tužiteljstva u Salzburgu prebačen u salzburški zatvor. Daljnje istrage su u tijeku.

Kako je priopćeno iz MUP-a Srbije, uhićena je osoba B. J., rođena 1979. godine, koja se ozbiljno sumnjiči da je 24. siječnja u Novom Sadu oštrim predmetom usmrtila 47-godišnjeg muškarca.