Od ponedjeljka državljani BiH mogu ući u Crnu Goru

Zastava Crne Gore
Ilustracija

Građanima iz 26 zemalja od 1. lipnja je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantene i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regije, dok se na Srbiju ta mjera ne odnosi.

Ulazak je dozvoljen stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švicarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litve, Latvije, Azerbajdžana, Luxemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, te Kosova.

Odluku o tome donijelo je Nacionalno koordinacijsko tijelo. Dozvoljen je zračni i pomorski promet, a na snazi ostaje i dosadašnja mjera o avijaciji. Promet robe za potrebe Crne Gore kao i tranzit robe ostaje nesmetan, uz posebne mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

Od ponedjeljka su dozovljene sve vrste okupljanja do 200 osoba, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mjestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim natjecanjima, navodi Srna.

Obavezno je poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra, prenose crnogorski mediji. Dozvoljen je rad diskoteka, barova, noćnih klubova, dječjih igraonica, bioskopa, kazališta. Dječjim vrtićima i javnim predškolskim ustanovama rad će biti dozvoljen u četvrtak, 4. lipnja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.