UKINUTA NAKNADA NA AERODROMIMA Tri milijuna i šesto tisuća maraka pokrit će se iz proračuna BiH

putnici aerodrom Mostar
Ilustracija/Hercegovina.info

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, usvojilo je jednogodišnji moratorij na naknadu za putnike u odlasku koji stupa na snagu početkom naredne godine, javlja N1.

„Na ovaj način potičemo strane aviokompanije da povećaju svoje prisustvo u BiH i otvore što više linija iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i Mostara, a sve u cilju povećanja broj putnika“, rekao je ministar Forto.

Troškovi će se pokriti iz proračuna BiH 

Izmjena propisa donesena je s ciljem povećanja broja letova i ozbiljnijeg razvoja avionskog prometa u zemlji i rezultat je niza sastanka održanih posljednjih nekoliko mjeseci između predstavnika međunarodnih aerodroma, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, BHDCA i članova Komisije za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

“To je proglašenje moratorija na naknadu za odlazećeg putnika, što je direktni prihod Direkcije za civilno zrakoplovstvo. To je na nivou godine oko tri milijuna i šesto tisuća maraka, koje ćemo mi tretirati kao poticaj aerodromima. Znači, tri milijuna i šesto tisuća maraka koje će preuzeti proračun BiH kako bi Direkcija nastavila poslovanje. To su naknade kojih će se Direkcija odreći u tijeku sljedeće godine”, rekao je ranije Forto.