ZLATKO DALIĆ GA PREKRIŽIO "To su grube izmišljotine i apsolutne neistine"

Josip Brekalo, HNS, Hrvatska, zlatko dalić
DENIS BALIBOUSE

Josip Brekalo se nije našao na novom popisu izbornika Hrvatske Zlatka Dalića.

Na popisu nema ni Ante Rebića, Brune Petkovića, Milana Badelja i drugih.

Pojavile su se razne špekulacije, pa čak i priče da je Brekalo neposlušnik u svlačionici, te da ga je zbog toga izostavio Dalić.

On se odlučio oglasiti priopćenjem za javnost.

"Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija. Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi. To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima. Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga obitelj", navodi Brekalo.

"Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i 4 pogotka. Zašto ovog puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu. Reprezentaciji, stručnom stožeru i svim igračima želim puno sreće u ove 3 utakmice i nadam se da ćemo upisati sve 3 pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu“, napisao je Brekalo.

Brekalo trenutačno nastupa za njemački Wolfsburg, a ponikao je u zagrebačkom Dinamu.