ZLATKO DALIĆ GA PREKRIŽIO "To su grube izmišljotine i apsolutne neistine"

ZLATKO DALIĆ GA PREKRIŽIO "To su grube izmišljotine i apsolutne neistine"
DENIS BALIBOUSE

Josip Brekalo se nije našao na novom popisu izbornika Hrvatske Zlatka Dalića.

Na popisu nema ni Ante Rebića, Brune Petkovića, Milana Badelja i drugih.

Pojavile su se razne špekulacije, pa čak i priče da je Brekalo neposlušnik u svlačionici, te da ga je zbog toga izostavio Dalić.

On se odlučio oglasiti priopćenjem za javnost.

"Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija. Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi. To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima. Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga obitelj", navodi Brekalo.

"Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i 4 pogotka. Zašto ovog puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu. Reprezentaciji, stručnom stožeru i svim igračima želim puno sreće u ove 3 utakmice i nadam se da ćemo upisati sve 3 pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu“, napisao je Brekalo.

Brekalo trenutačno nastupa za njemački Wolfsburg, a ponikao je u zagrebačkom Dinamu.