ZBOG NAVIJAČA I ŽALBI Pokrenut postupak protiv Srbije od strane UEFA-e

Reprezentacija Srbije
EPA

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon utakmice s Engleskom. UEFA tereti srpske navijače zbog ubacivanja predmeta na teren te zbog slanja provokativnih poruka kojima nije mjesto na sportskim događajima. Utakmica je završila pobjedom Engleske 1:0, piše Index.hr.

Kosovari prijavili Srbe UEFA-i

Ranije u ponedjeljak kosovski nogometni savez prijavio je srpski savez zbog neprimjerenih poruka koje su slali srpski navijači tijekom utakmice s Engleskom. Srbi svojataju Kosovo, koje je neovisna država od 2008. godine. Nogometni savez Kosova želi od UEFA-e da kazni Srbe zbog neprimjerenih poruka:

"Srpski navijači istaknuli su zastave i transparente te skandirali političke i rasističke poruke protiv Kosova tijekom utakmice s Engleskom na Europskom prvenstvu. Takvo njihovo ponašanje na velikom događaju poput Eura je apsurdno i besmisleno. Srbi su dokazali da je u njihovo društvo usađena mržnja prema susjednim državama.

Tražimo od UEFA-e da striktno kazni Srbiju jer se ovi incidenti ponavljaju. Istovremeno očekujemo od organizatora da zabrani isticanje takvih zastava u daljnjem natjecanju. Protiv Kosova skandiraju nacionalističke skupine koje prijete fragilnoj sigurnosti naše regije."