ZABORAVLJENI PREMIJERLIGAŠ Hoće li međunarodni sud vratiti Mladost u bh. Premijer ligu?

Mladost Doboj Kakanj

Na Arbitražnom sudu za sport (CAS) održano je suđenje po žalbi Mladosti iz Doboja kod Kaknja na odluku Nogometnog saveza da se ovom klubu ne odobri licenca za natjecanje u Premijer ligi. 

Mensur Mušija svjedočio, čeka se presuda: što će presuditi CAS?

Mladost je prvobitno uputila nekoliko žalbi na adresu Saveza, ali su Komisije ostali prvi smo stavu te je do tada stabilini premijerligaš natjecateljsku sezonu 2021/22 bio primoran početi u Prvoj ligi FBiH.

U Doboju kod Kaknja nisu odustali od traženja svoje pravde pa su se žalili Arbitražnom sudu za sport, a ispitivanje svjedoka je obavljeno danas.

Suđenje je obavljeno online putem, a za SportSport.ba je potvrđeno kako je svjedočenje obavio Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti.

Zanimljivo je da odvjetnik koji je zastupao Savez nije uputio niti jedno pitanje Mušiji, a isto je postupio i s ostalim svjedocma.

Osim Mušije svoj iskaz su dala još tri svjedoka, a odvjetnički timovi obje strane su dali završnu riječ te je preostalo da Sud donese presudu.

Teško je prognozirati kada bi konačna odluka mogla biti donesena. U Mladosti se nadaju da će se to dogoditi što prije, točnije već u zimskom razdoblju, dok se ne isključuje mogućnost da CAS konačnu riječ da na proljeće.

Bilo bi sigurno zanimljivo pratiti što bi se dogodilo s Premijer ligom ukoliko CAS presudi u korist Mladosti i naloži povratak ovog kluba u najjači rang bh. nogometa.

S druge strane, i u Savezu vjeruju da je sve bilo regularno te da je Mladost opravdano ostala bez licence i natjecanja u Premijer ligi.