VIDEO  Anemični Zrinjski nema pravo na sudačke žalopojke, no je li Blagaić zbog ovog starta trebao biti isključen?

Zrinjski Borac start Blagaića

Banjolučki Borac je pobjedom pod Bijelim Brijegom uveliko trasirao put prema tituli prvaka Bosne i Hercegovine, no kao što je problem suđenja na utakmicama Borca godinama pod fokusom, tako je bilo i sinoć u Mostaru.

Iako Zrinjski zbog svoje loše partije nema razloge tražiti u suđenju nego u svojoj svlačionici ili klubu, opet se vuku repovi nakon što su Banjolučani slavili s 1:0.

Najviše pozornosti je odnio detalj nakon kojeg je Borac zabio za vodstvo koje je označavalo i konačan rezultat kada su se Jukić i Bilbija žalili na povlačenje za dres Jukića u kojem je izgubio duel s gostujućim igračem, a iz tog napada se izrodila prilika za Vukovića koji je lijepo matirao Marića.

No, ono što je uglavnom prošlo ispod radara je start gostujućeg igrača i bivšeg Hajdukovca Jakova Blagaića koji je u 44. minuti ozbiljno nagazio veznjaka 'Plemića' Igora Savića.

Blagaić je u žaru borbe za loptu opasnim startom stao na Savićevu stajnu nogu u situaciji kada nije mogao doći do lopte, a nije je ni dirnuo. Najbolji bh. sudac Irfan Peljto nije registrirao prekršaj nad Savićem te je pustio prednost, a Blagaić je prošao i bez žutog kartona.

Nakon ovog kola Borac je otišao na vjerojatno teško uhvatljivih 12 bodova prednosti razlike, a Zrinjski svojim blijedim partijama sve više se odmiče od ozbiljnog pratitelja koji bi mogao ugroziti Banjolučane. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.