SLUŽBENO Prvi put nakon Drugog svjetskog rata otkazan Wimbledon

Wimbledon
Twenty20

Epidemija koronavirusa uvelike je promijenila sportski kalendar u 2020. godini. Nakon što je Roland Garros pomijeren za jesen danas je službeno potvrđeno kako se ove godine neće održati Wimbledon, treći Grand Slam turnir sezone.

Jedan od rijetkih koji je smatrao da još nije vrijeme za konačnu odluku bio je Boris Becker. S obzirom da je Wimbledon trebao početi 28. lipnja njegovo mišljenje je da se može sačekati na odluku te pratiti razvoj situacije s koronavirusom do kraja ovog mjeseca.

Ovo je prvi put nakon Drugog svjetskog rata da je otkazan teniski turnir u Wimbledonu, a 134. izdanje "Championshipa" bit će održano od 28. lipnja do 11. srpnja 2021., priopćili su iz All England Cluba (AELTC), navodeći kao razlog zabrinutost za zdravlje ljudi vezano uz širenje pandemije izazvane koronavirusom.

"Prije svih smo mislili na zdravlje i sigurnost svih koji čine Wimbledon - gledatelje iz Ujedinjenog Kraljevstva i one koji dolaze iz svih krajeva svijeta, naše igrače, goste, članove, osoblje, volontere, partnere, radnike i lokalno stanovništvo - imajući na umu i našu odgovornost prema društvenim naporima u borbi protiv ovog globalnog izazova za naš način života",navode u priopćenju.