ČILIĆ OTKRIO ŠTO NIJE JEO DESET GODINA "To za mene nije hrana"

Marin Čilić,prehrana
Facebook

Najbolji hrvatski tenisač svoj je impresivni niz pobjeda na pariškom turniru Roland Garros začinio razgovorom o hrani i prehrambenim navikama.

"Gladan sam jedino pobjeda, a na Roland Garros sam došao svima uzeti mjeru", tim je riječima naš najbolji tenisač Marin Čilić opisao svoj put do četvrtfinala pariškog turnira u kojem je u osmini finala pregazio drugog tenisača svijeta Danila Medvedeva. I za službenu stranicu ATP Toura progovorio o svojim prehrambenim navikama, preferencijama i strastima, prenosi Gloria.

"Kad pozovem ljude u goste na večeru najradije im pripremim teleću koljenicu. To je nacionalni specijalitet hrvatske kuhinje, a tajna pripreme je u tome da se meso satima dinsta s povrćem. Svi koji su probali to jelo, lizali su prste", izjavio je Marin Čilić i dodao da se odlično snalazi s kuhačom u ruci. Najčešće priprema jaja, palačinke, tjesteninu, rižu i piletinu, jer u kombinaciji tih namirnica dobiva sve potrebne proteine i ugljikohidrate.

Ponekad si priušti i burger, osobito kad igra na turnirima u Sjedinjenim Državama, u Italiji je na njegovom tanjuru obavezno pasta s umakom od rajčice, u Australiji je otkrio indijsku piletinu prženu na maslacu, a od slatkog su mu najdraže palačinke s Nutellom. Uoči susreta uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima, te komad puretine ili piletine.

"Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, zato sa sobom uvijek imam i banane. Tu su i gel, te pića bogata elektrolitima", nastavio je.

Kad je kod kuće počasti se i pizzom, te jajima sa sirom i šunkom, a u restoranu obično naručuje steak s rižom i povrćem. Već deset godina izbjegava hranu prženu u dubokom ulju i junk food.

"To za mene nije hrana, izbjegavam te prazne kalorije već deset godina i nimalo mi ne fale", zaključuje Čilić.