Vrlo dobra utakmica Izviđača i slavlje na domaćem terenu

Izviđač - Sloboda
RK Izviđač

Rukometaši 'Izviđača' odigrali su još jednu vrlo dobru utakmicu i sigurno svladali iskusnu i jako nezgodnu momčad 'Slobode', dužnika iz jesenskog dijela, ali i završnice Kupa BiH prošle sezone. Na parketu Gradske športske dvorane, na žalost bez navijača, skauti su slavili 30:23 (16:11).

Počelo je kako se samo poželjeti može, gosti se nisu ni snašli, a već je bilo 4:0 u 3. minuti. Munjevite kontre i polukontre nakon dobre obrane rezultirale su velikom prednošću, a nisu istekle ni tri minute. Gosti su se uspjeli koliko-toliko stabilizirati i u slijedeće tri minute prepolovili prednost domaćina, bilo je 4:2 u 6. minuti.

Nakon toga 'Izviđač' je za samo minutu ponovo otišao na plus četiri (6:2 u sedmoj i 7:3 u 11. minuti) da bi gosti opet došli na dva gola zaostatka u 14. minuti (8:6). Od šest gostujućih golova četiri su bila sa sedam metara što dovoljno govori koliko je domaćin igrao borbeno u tim trenucima, a vrlo dobri suci (braća Konjičanin) nisu se 'libili' isključiti i po dvojicu igrača u istoj minuti.

Ipak u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena domaćini su malo podigli prednost koja je prvi put bila plus pet (12:7) u 23. minuti, a plus šest (14:8) bilo je tri minute kasnije. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:11 za domaćina.

Iako su u nastavku počeli malo nervozno i 'zapucali' dva-tri napada skauti su krenuli osigurati pobjedu 'na vrijeme', a po pravilu krenuo je Milan Mića Vukšić, pridružio mu se i kapetan Domagoj Alilović, a posebna priča bio je Luka Bubalo koji je golovima s krila 'izbezumio' inače vrlo dobrog vratara Stojanovića. 

U 38. minuti bilo je plus sedam (19:12), ali su gosti sredinom nastavka došli na minus pet (23:18 u 46. minuti), da bi skauti vrlo brzo uzvratili i u 50. minuti stigli na plus osam (26:18) i sve je bilo jasno, još jedna sigurna i uvjerljiva pobjeda.

Milan Vukšić postigao je sedam golova, Luka Bubalo šest, Domagoj Alilović pet, Stjepan Jozinović četiri, a vratar Ante Grbavac imao je osam obrana. Kod 'Slobode' vratar Dražen Stojanović imao je 15 obrana, a postigao je i jedan gol, Alen Ovčina zabio je sedam, Edin Klis šest, a Anes Bečić četiri gola.