SRAMOTNO Predsjednik Rukometnog saveza RS-a traži da hrvatski klubovi iz BiH ukinu predznak "hrvatski", ali i ukidanje saveza Herceg-Bosne

HMRK Zrinjski
hercegovina.info

Marinko Umičević predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske te dopredsjednik Rukometnog saveza BiH, na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH zatražit će da se klubovima iz FBiH ukine predznak "hrvatski", a kako piše u dopisu također će zatražiti i ukidanje Rukometnog saveza Herceg-Bosne.

"Tražit ću na sjednici Upravnog odbora, pa onda i od Ustavnog suda, da se klubovima iz FBiH ukine predznak ”hrvatski” jer ovo je BiH i to me iritira. Također ću tražiti na prvoj skupštini da se ukine Herceg-Bosna iz Statuta jer svi problemi dolaze s te adrese, kaže Umičević u dopisu.

Predsjednik skupštine Hrvatskog rukometnog kluba Zrinjski, Dario Pušić, kaže da Umičević huškačkim ponašanjem skreće s teme iz drugih razloga.

"Umičeviću smeta to što mi tražimo da se poštuju sve odluke iz Statuta koje su donesene. Mi želimo transparentan rad Rukometnog saveza BiH i iz tog razloga on udara na Rukometni savez Herceg-Bosne, odnosno na hrvatske klubove. Kada god je neki spor Umičević se pojavi s istom temom, a to je ukidanje Rukometnog saveza Herceg-Bosne. Mi smo zaštićeni Statutom i osnivači smo i Federalnog i državnog saveza. Mi se želimo baviti rukometom i sportom, a ne politikom", ističe Pušić.

Kaže kako je riječ zapravo o odluci potpisanoj u rujnu 2019. godine.

HMRK Zrinjski

"Samo želimo da odluku o Premijer A i Premijer B ligi, odnosno jedinstvenoj drugoj ligi na razini cijele BiH, koju je sam Umičević potpisao ispoštuje. Ljudi iz Republike Srpske sada je žele poništiti. Huškačkim izjavama žele poništiti tu odluku i svesti je na to da jedan ulazi iz Republike Srpske, a jedan iz Federacije."

Na kraju je Pušić rekao.

"Umičevićeve izjave ne doživljavam ozbiljno, mislim da ih je rekao u afektu. Nadam se da će se jednog dana ispričati", zaključio je Pušić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.