ŠOŠTARIĆ "Ja ovo u životu nisam vidio, pa Ćamilu su mogli ubiti"

ŠOŠTARIĆ "Ja ovo u životu nisam vidio, pa Ćamilu su mogli ubiti"
BO AMSTRUP Ritzau Scanpix Via Afp

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom 25:30 (12:18) protiv Brazila započela je svoj nastup u skupini G na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Katastrofalno je Hrvatska odigrala prvo poluvrijeme, pa uspjela izbjeći potpuni debakl u drugom dijelu. Izbornik Nenad Šoštarić istaknuo je nakon susreta nekoliko ključnih razloga za ovako loše otvaranje SP-a.

"Mi smo odigrali lošu obranu i to je glavni razlog ovakvog poraza. Čitavo vrijeme govorimo jedno te isto, obrana je ključ svega. Ali ako nam netko zabije 30 golova, jasno je da ne možemo pobijediti. Primili smo 18 golova u prvom poluvremenu, a to je jako loše. U drugom su poluvremenu cure dale sve od sebe i uspjeli smo to ublažiti. Ali sve ukupno smo promašili puno zicera, puno previše", rekao je tvorac europske bronce pa odlučio progovoriti o suđenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim pričati o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovako nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama, i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu. To što smo pokazali u drugom dijelu pokazuje da možemo i moramo gledati naprijed. Osnovni cilj je proći u sljedeću fazu, pripremit ćemo se za Paragvaj i to nam je sada glavni fokus. Mislim da će sada cure puno jednostavnije igrati i ići dalje na prvenstvu", rekao je Šoštarić pa ponovno progovorio o obrani.

"Mi znamo da naša 6:0 obrana mora biti gusta, i to je ovo što smo igrali na kraju. Pa mi smo u prvom poluvremenu primili samo dva gola s vanjskih pozicija, dakle ta gustoća je falila. Ali kažem -kriterij, u nekim fazama utakmice, Mičijević su mogli ubiti, ali isključenja nije bilo", zaključio je nezadovoljni izbornik Hrvatske.

Najučinkovitija u reprezentaciji Hrvatske bila je Valentina Blažević sa sedam golova, dok je Bruna De Paula također postigla sedam pogodaka za Brazil.

Hrvatska će u subotu u 2. kolu igrati protiv Paragvaja, a u ponedjeljak u 3. kolu protiv Japana. Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.