ŠOK ZA 'KRALJICE ŠOKA' Hrvatska poražena na otvaranju Svjetskog prvenstva

ŠOK ZA 'KRALJICE ŠOKA' Hrvatska poražena na otvaranju Svjetskog prvenstva
Jozo Čabraja/KOLEKTIFF

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom 25-30 (12-18) protiv Brazila započela je svoj nastup u skupini G na Svjetskom prvensrtvu u Španjolskoj.

Hrvatska niti u jednom trenutku susreta protiv Brazila nije bila u prednosti, utakmica je krenula u lošem smjeru već u 30. sekundi kada je Krsnik isključena na dvije minute nakon prvog prekršaja na utakmici. Brazilke su vrlo brzo stigle do dva (4-2), pa tri (7-4) i četiri pogotka prednosti (14-10 u 22. minuti). Najveći problem u igri Hrvatske bila je igra u obrani, Brazilke su lakoćom stvarale višak igračica na liniji od šest metara te potom lagano realizirale.

U 28. minuti kod rezultata 17-11 za Brazil Kapitanović je obranila sedmerac Cardoso, no niti to nije bio poticaj za bolju igru.

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je s dva gola s igračicom više smanjila na 18-14, ali Brazil je odgovorio s tri uzastopna gola za odlazak na tada najvećih sedam razlike (21-14). 
Brazil je sredinom nastavka stigao i do najvećih devet razlike (26-17) pa je do kraja dvoboja Hrvatska uspjela tek ublažiti poraz. Imala je čak Krsnik i sedmerac u posljednjoj minuti za smanjenje na četiri razlike, no sjajna brazilska vratarica Arenhart je obranila njezin šut.

Najučinkovitija u reprezentaciji Hrvatske bila je Valentina Blažević sa sedam golova, dok je Bruna De Paula također postigla sedam pogodaka za Brazil. Hrvatska će u subotu u 2. kolu igrati protiv Paragvaja, a u ponedjeljak u 3. kolu protiv Japana. Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.
 
 
HRVATSKA - BRAZIL 25-30 (12-18)

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P. Posavec, Krsnik 3, S. Posavec, Mičijević 6, L. Kalaus 2, Ježić, Burić, Šimara 4, Dežić, Debelić 3, Turk, Mamić, Blažević 7

BRAZIL: Arenhart, De Arruda; De Paula 7, Fernandes, T. Araujo 3, Rodrigues Belo 4, Ribeiro Quintino 1, Carneiro, Da Rocha, L. Araujo 4, Cardoso 3, Vieira 2, Guarieiro 3, Fermo, Matieli 3, Ventura