RUKOMETNI SAVEZ BIH "Protiv pojedinaca će biti podnesene kaznene prijave"

Rukometaši BiH Nikola Prce
RS BiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine uoči početka Evropskog rukometnog prvenstva, izdao je priopćenje za medije. U istom navode kako će protiv pojedinaca biti podnesene kaznene prijave zbog lažnog predstavljanja.

"Utakmicom protiv Švedske večeras za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine počinje Evropsko prvenstvo. Našim rukometašima i stručnom štabu želimo mnogo sreće u večerašnjoj, te u naredne dvije utakmice. Uoči večerašnjeg susreta, dužni smo obavijestiti javnost da se uvijek u tijeku okupljanja reprezentacije pojedinci pokušavaju predstaviti na društvenim mrežama kao službene stranice.

Kao što ste dosad primijetili, posebno na ovom okupljanju, jedini službeni profili na društvenim mrežama su oni na kojima možete pronaći službene izjave čelnika RSBiH, stručnih stožera svih reprezentacija i igračica i igrača BiH. Zbog toga molimo medije, naše sugrađane, sve ljubitelje i navijače rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine da kao jedine relevantne stranice na društvenim mrežama uzimaju one na kojima su službene izjave i službeni dokumenti Rukometnog saveza BiH, a to su:

FACEBOOK: www.facebook.com/ruksavezbih

INSTAGRAM: www.instagram.com/rukometnisavezbih

TWITTER: twitter.com/savezbih

"Za sve ostale stranice, koje se predstavljaju kao službene, ne odgovaramo. Protiv pojedinaca, koji vode lažne stranice rukometne reprezentacije BiH i Rukometnog saveza BiH bit će podnesene kaznene prijave u KS i TK, zbog lažnog predstavljanja. Rukometni savez BiH podnio je i zahtjeve za verifikacije stranica na društvenim mrežama, te vjerujemo da ćemo iste uskoro dobiti, a pojedincima, koji se lažno predstavljaju, neka je na čast što obmanjuju javnost, ali će za isto odgovarati i pred nadležnim organima", stoji u saopćenju.