Rukometna Akademija Čapljina: Nova snaga rukometa u Hercegovini

Rukomtna Akademija Čapljina, Darijan Bošković

U  listopadu 2015. godine skupina entuzijasta i zaljubljenika u rukomet na čelu s Darijanom Boškovićem, osnovala je rukometni klub Rukometna Akademija Čapljina.

Kub je za jasan cilj uzeo privući što više djece u rukomet, općenito, sport, ali kako bi i kroz klub izrasli u dobre rukometaše, ali i još bolje ljude.

Imali smo jutros priliku razgovarati i s predsjednikom kluba Darijanom Boškovićem.

-Kako ste i sami kazali klub je osnovan u desetom mjesesu 2015. godine, sa ciljem da privuče što više zaljubljenika u rukomet, ali i da sklonimo djecu sa ulica. Moram reći kako smo iznimno ponosni na sve što smo uradili za ove četiri godine od utemeljenja, kaže Bošković za Hercegovina.info.

Rukomtna Akademija Čapljina,Darijan Bošković

Darijan Bošković

Koliko rukometaša klub danas broji?

-Trenutno brojimo preko sto polaznika, što u muškim, što u ženskim uzrastima. U klubu radi pet trenera od voditelja škole rukometa i seniora Josipa Ostojića, trener mlađih dobnih skupina je Goran Lasta, trener vratara Damir Bošković, a pomoćni treneri su Jakov Pjevac i Orhan Taslidža. Pridružila nam se nedavno i trenerica Barbara Bošković koja će voditi žensku ekipu, ali i školu rukometa za djevojčice. Mislim kako smo oformili odličnu trenersku postavu koja će znati na pravi način odgajati mlade rukometaše.

Upravo je to vaš primarni cilj?

–Tako je, svi ovi vrijedni ljudi koje sam vam nabrojao su aktivni u sportu su bili aktivni sportaši, i imaju iskustva i znanje koje prenose na našu djecu. Mi smo se nedkada borili sami i tražili svoj put, nismo imali kako se kaže "vjetra u leđa". Upravo to želmo promijeniti i omugućiti mladima što kvalitetnije uvjete za razvoj

Znamo kakve su u Hercegovini igrače do sada izbacivale rukometne škole Izviđača i Zrinjskog. Može li i Rukometna Akademija Čapljina ubrzo dostići taj nivo?

-Čujte, za sada, budući da smo mlad klub, bi bili presretni da jedan Izviđač kojega slobodno mogu nazvati "rukometnim Ajaxom", prepozna neke naše klince i da ih kroz svoj klub usavrši da postanu Europski igrači. Nitko sretniji od nas u tom slučajuMožemo se pohvaliti već u startu da smo imali juniorskog reprezentativca Hrvatske Krešimira Krešića koji je nastavio karijeru u RK Sesvete. Tu su braća Karlo i Domagoj Buntić koji su nastavili karijeru u Njemačkoj, pa onda kadetski reprezentativci Hrvatske Kristijan Akrapović i Ivana Matića. Pored njih tu su još neki novi klinci Matej Ljubić, Marin Perić...

Rukomtna Akademija Čapljina,Darijan Bošković

Ivan Matić, Marko Pehar i Kristijan Akrapović mlade nade Rukometne Akademije Čapljina

Koliko su grad i navijači prepoznali vaš rad?

-Naravno velike zahvale idu Općini Čapljina na čelu s načelnikom Smiljanom Vidićem koji prati sve kolektive, pa tako i naš. I navijači nam pružaju odličnu podršku kroz dolaske na utakmice, bodrenje ali i kupnjom članskih ulaznica čime dodatno pomažu radu našega kluba.

Rukomtna Akademija Čapljina,Darijan Bošković

Nogometaš Nikola Rodin s članskom iskaznicom Rukometne Akademije Čapljina

Koje su najveće želje za budućnost?

- Prvo i osnovno, da svi koji prođu kroz naš klub prije svega izrastu u lijepo odgojene, marljive i poštene ljude. Možda netko neće uspjeti kao rukometaš, ali će uspješno završiti fakultet i biti sportski aktivan i kako se kaže neće biti na ulici. A druga želja, Bože zdravlja, da i mi kao Izviđač, Zrinjski i RK Međugorje, jednoga dana na TV-u u reprezentaciji budemo gledali nekoga od izdanaka naše škole, zaključio je u razgovoru za Hercegovina.info Darijan Bošković predsjednik Rukometne Akademije Čapljina.