Darijan Bošković: Naš primarni cilj je razvoj igrača

Darijan Bošković
RA Čapljina

Sutra se nastavlja 1. liga Federacije BiH. Rukometaši će ponovno na parkete. Tako će u hercegovačkom derbiju Rukometna Akademija Čapljina biti domaćin RK Veležu.

Uoči sutrašnjeg susreta i nastavka prvenstva danas smo razgovarali s predsjednikom kluba Darijanom Boškovićem:

"Momci jedva čekaju početak i prvu utakmicu. U stanci se radilo jako dobro, a i odigrali smo par pripremnih utakmica. Nažalost imali smo problema s ozljedama, no, mislim da je to iza nas, da su ozljede sanirane i da spremni dočekujemo utakmicu", kaže za Bošković za hercegovina.info.

Koliko možete biti zadovoljni učinjenim do sada?

"Polusezonu smo završili na četvrtom mjestu sa 21 jednim bodom, što je četiri boda iza prvoplasiranog Radničkog, što i nije nedostižna prednost. Sve ćemo napraviti da probamo uloviti to prvo mjesto koje vodi u elitni rang, a to je Premijer liga. Moram pohvaliti momke koji su svi iz naše lijepe Čapljine i odvajaju vrijeme za ono što vole i daju svoj maksimum, iako su svi volonteri u klubu bez ikakvih primanja."

Razvoj igrača

"Naš primarni cilj je razvoj igrača, koje ćemo usmjeriti u jače klubove kako bi napravili što bolje karijere. U klubu se dobro radi sa mladima gdje se broji preko 80-ak polaznika škole rukometa. Možemo se pohvaliti sa malom školom rukometa gdje okupljamo igračice i igrače od 4-8 godina i već ih imamo preko dvadesetak polaznika. Za budućnost rukometa se ne bojimo jer su skoro sva godišta pokrivena i imaju svoja natjecanja. Ženski rukomet postoji već 5 godina i okuplja preko 30 ak curica. Iako se pisalo da u Čapljini nema ženskog rukometa, mi sa ponosom možemo reći da ima i od sljedeće godine razmišljamo da ih uključimo veći rang, ligu Herceg-Bosne. Mislim da radimo dobar posao. Djeca koja nas okružuju i dolaze na treninge daju nam još veći motiv i volju da radimo ono što volimo, a to je rukomet, ističe Bošković.

Kažimo nešto i o ustroju kluba i aktivnosti u omladinskoj školi?

"Trenutno imamo četiri trenera, dva pomoćna trenera i planiramo školu rukometa širiti dalje, tako da će biti potreba za još novih trenera. Možda to budu naši igrači, oni koji su ostali u Čapljini. Pozivamo sve mališane da se upišu u našu školu rukometa i okušaju se u rukometu, garantiramo da će im biti zanimljivo. Očekuju nas uskoro turniri u Ljubuškom, Metkoviću, gdje idemo sa četiri ekipe te naš tradicionalni turnir u mini rukometu „RA CUP 2020“. O događajima i aktivnostima unutra i oko kluba moglo bi se cijeli dan pričat i to mi je drago. Širi se pozitivna energija."

Koliko sponzori imaju razumjevanja za potrebe kluba?

"Želio bih se zahvaliti sponzorima koji su tu uz nas u ovo teško vrijeme i potpomažu radu kluba, a naravno i medijima koji prenose naša događanja i tako rade promociju kluba. Veliko hvala ide našem gradonačelniku Čapljine dr. Smiljanu Vidiću koji prati rad našeg kluba i u mogućnosti Općine potpomaže radu našeg kluba. Želio bih pozvati sve građanke i građane grada Čapljine da dođu u subotu GSD Čapljina sa početkom u 19:30h i budu podrška domaćim momcima te im budu osmi igrač , a mi ćemo povjerenje opravdati osvajanjem novih bodova", zaključio je Bošković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.