Rukomet: Hrvatska - Mađarska 30:30, Laluska izjednačio u posljednjoj sekundi

rukomet Hrvatska, hrvatski rukometaši, pakleni, rukomet, svjetlana kitić, Ivano Balić, rukomet, Svjetsko prvenstvo, pakleni, rukomet, pakleni, Hrvatska, nikša kaleb, EP u Danskoj, hrvatska rukometna reprezentacija, Europsko prvenstvo u Danskoj
Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je s Mađarskom neriješeno 30:30 u prvoj pripremnoj utakmici na Interwetten kupu u Beču uoči Europskog prvenstva u Austriji koje započinje 19. siječnja 2010.

Izjednačujući pogodak za Mađarsku postigao je Laluska u posljednjim trenucima utakmice, pa se može reći da Hrvatska osim ne baš dobre igre nije imala ni sreće u ovoj utakmici.

Najbolji u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić, koji je postigao devet pogodak, i Igor Vori, te vratari Goran Čarapina i Marin Šego, koji su pokazali da se na njih može računati kao dostojne zamjene za Mirka Alilovića.

Izborniku Lini Červaru ova je utakmica poslužila za uigravanje novih igrača u reprezentaciji, a isprobao je i jednu novu taktičku zamisao. Naime, u trenutku dok je Hrvatska imala igrača manje, Červar je iz igre izvukao vratara i uveo šestog igrača na parket.

Gol je ostao ne branjem, ali u polju je Hrvatska imala jednak broj igrača kao i protivnik, no naravno da se u toj kombinaciji ne smije izgubiti lopta. Hrvatskim igračima je to dobro polazilo za rukom, pa su u nekoliko navrata s lakoćom postizali pogotke.

U sljedećoj utakmici Hrvatsku očekuje susret s reprezentacijom Austrije. Utakmica se igra u petak.

Interwetten kup:
Hrvatska - Mađarska 30:30 (13:16)

javno.com