PRED DVOBOJ S AUSTRIJOM Hrvatska rukometna reprezentacija nazočila svetoj misi u Mannheimu

rukome misa
hrs

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20:30 igra utakmicu drugog kola grupne faze Europskog prvenstva. Protivnik će joj biti reprezentacija Austrije, a susret se igra u SAP Areni, u Mannheimu. U istom njemačkom gradu su reprezentativci jutros, predvođeni izbornikom Goranom Perkovcem, pohodili misu.

Rukometaši su nazočili misnom slavlju u crkvi Hl. Geist, te se na kraju sv. mise fotografirali s ministrantima i ostalim hrvatskim vjernicima.

Fotografiju sa svete mise objavio je na svojoj Instagram stranici Hrvatski rukometni savez, a uz fotografiju su napisali “Vjera, ljubav i domovina”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podsjetimo, u jednoj od najboljih utakmica hrvatskog rukometa, ekipa izbornika Gorana Perkovca u prvom je kolu razbila moćnu Španjolsku s nevjerojatnih 39:29. Pomlađena i nova Hrvatska odigrala je nevjerojatnu utakmicu i pobjedom protiv jake Furije napravila golem dio posla na putu prema željenom polufinalu.

Slijede utakmice s Austrijom i Rumunjskom. S ovakvom igrom protiv Španjolske Hrvatska ne bi trebala imati problema i očekuje se da će s dva boda otići u drugi krug. Ondje bi gol-razlika mogla biti ključna zbog potencijalnih trokuta i zato je jako važno što je Furija ostala zamrznuta na -10.

U drugom krugu Hrvatsku gotovo sigurno čekaju Njemačka i Francuska iz grupe A, dok je teško predvidjeti tko će iz grupe C doći u Köln. Ondje su Mađarska, Crna Gora, Island i Srbija pa u toj grupi možemo očekivati svašta. Iz te druge grupe sa šest reprezentacija dvije najbolje prolaze u polufinale, dok trećeplasirana ekipa igra utakmicu za peto mjesto.