PROMJENE Hrvatski trener postao izbornik reprezentacije BiH

Ivica Obrvan
Kristijan Komarica

Hrvatski trener Ivica Obrvan novi je izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je Upravni odbor Rukometnog saveza (RS) BiH danas smijenio dosadašnjeg trenera Bilala Šumana, potvrđeno je za portal Klix iz krovne kuće bh. rukometa.

Obrvan je kao igrač bio članom prvih generacija hrvatske rukometne reprezentacije koja je osvajala medalje. Bilo je to zlato na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu te brončana medalja 1994. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu. U karijeri je igrao za Metković i za njemački Post Schwerin.

Od prosinca 1999. trenirao je rukometaše Metkovića. U tom je periodu bio igrač i trener. Tad su osvojili Kup EHF (1999/00) i drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu. Od 2007. je preuzeo trenirati slovenski rukometni klub 'Gorenje'. Te sezone je zauzelo drugo mjesto. Već iste sezone je postao trener rukometaša Zagreba. Osim ovih klubova, Obrvan je vodio 'Medveščak' i francuski 'Chambery'. Bio je i izbornik reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Šuman je danas razriješen dužnosti nakon što članovi Upravnog odbora RS BiH nisu bili zadovoljni njegovim rezultatima, navodi Klix. U Šumanovom petogodišnjem mandatu uspjeli smo se plasirati na Europsko prvenstvo 2020. godine, na kojem smo doživjeli tri poraza iz tri meča te natjecanje okončali na 23. poziciji.

Obrvan će debi na klupi rukometne reprezentacije BiH imati 8. ožujka kada naša selekcija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo dočekuje Austriju.

Nakon tri odigrana kola naša selekcija nalazi se na trećem mjestu grupe 2 sa jednom pobjedom i dva poraza. Upravo će utakmice s Austrijom biti ključne za plasmana na Europsko prvenstvo.