MOGU DO ČETVRTFINALA Hrvatske rukometašice pobijedile Crnu Goru

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
BJORN LARSSON ROSVALL Afp

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Crne Gore 26:25 u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva. Hrvatska je tako ostala u igri za prolazak u četvrtfinale, iako dosta ovisi o rezultatima u drugim utakmicama jer Crna Gora i Švedska imaju još uvijek više bodova.

Hrvatske rukometašice odlično su krenule u utakmicu i već za sedam minuta imale vodstvo od tri razlike. No Crnogorke su se do kraja prvog dijela uspjele vratiti u utakmicu. Najprije su Hrvatice dobile dva isključenja pri samom kraju prvog dijela, što je omogućilo njihovim protivnicama da izjednače i na poluvrijeme odu s rezultatom 13:13. 

Grbić promašila remi

Hrvatska je iznimno dobro otvorila i drugo poluvrijeme. Za prvih deset minuta Hrvatice su napravile seriju 6:1 i tako stvorile prednost od pet razlike. Crnogorke su se pokušavale vratiti u utakmicu, ali Hrvatska je vrlo dobro kontrolirala tempo do kraja.

Imale su Crnogorke napad za izjednačenje, no promašila je Grbić otvoren šut. Valentina Blažević predvodila je Hrvatsku sa šest pogodaka, Dejana Milosavljević zabila je pet, a Katarina Ježić četiri.   

Crnogorke su završile prve u svojoj skupini te tako prenijele četiri boda u drugi krug, dok je Hrvatska prenijela samo bod jer je remizirala protiv Senegala. Hrvatice će u nastavku natjecanja igrati još protiv Kameruna u subotu te protiv Mađarske u ponedjeljak. Za prolazak im trebaju pobjede uz što veću gol-razliku, ali i što lošiji rezultati Šveđanki i Crnogorki.

Standings provided by Sofascore