VIDEO  Izviđač slavi, u subotu se sprema veliko slavlje

RK Izviđač

Ekipa Rukometnog kluba (RK) Izviđač iz Ljubuškog je prije dva tjedna po deveti put postala prvak BiH, a u subota će u ovome hercegovačkom gradu ponuditi bogat program, jer je osim utakmice protiv RK Hercegovina iz Nevesinja planirana i velika proslava naslova.

Povodom toga, u prostorijama Izviđača je održana konferencija za medije na kojoj su govorili voditelj momčadi Nedan Zovak, trener Toni Čolina te igrači Milan Vukšić i Ivano Pavlović.

"Prije dva tjedna smo imali svoje mini slavlje pobjedom u Živinicama, zahvalio bih domaćinu na špaliru i iskrenim čestitkama. Odgodili smo proslavu za 14 dana i u tih 14 dana se puno toga dobrog dogodilo za naš klub. Čestitke reprezentacijama BiH i RH na plasmanu na Europsko rukometno prvenstvo sljedeće godine u Njemačkoj te svim našim igračima koji su sudjelovali u tim plasmanima", rekao je trener RK Izviđač Toni Čolina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čolina je dodao kako su pozivi koje su njegovi rukometaši dobili za ove dvije reprezentacije pozitivno utjecali na sve, prenosi Fena.

"Pozivi su uveliko utjecali na njihovo samopouzdanje i raspoloženje. Ponosan sam na njih maksimalno i volio bih da mlađi puno toga nauče od starijih i iskusnijih od sebe", poručio je trener ljubuške ekipe.

Iako su već ranije osigurali titulu prvaka BiH, za njegovu ekipu nema opuštanja jer su i sudionici rukometnog Final Foura Kupa BiH.

"Moja ekipa uz rotacije može odigrati preostale utakmice podjednako kvalitetno i ništa manje od toga ne planiramo. Planiramo i napad i obranu podići na veću razinu", ističe Čolina.

Kapetan Izviđača Milan Vukšić se osvrnuo na veliki uspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama gdje su, kako kaže, i sami sebe iznenadili, osobito igrom i u pobjedom u Podgorici. Za subotu je kazao da pred svojim navijačima očekuje pobjedu i pozvao navijače na zajedničku feštu.

"Što se tiče subotnje utakmice, priprema za tu utakmicu je jednaka kao i sve ostale, dobro smo analizirali ekipu iz Nevesinja, probat ćemo to naučeno provesti u djelo u subotu kako bi u dobrom raspoloženju dočekali slavlje", izjavio je Vukšić.

Najbolji strijelac kluba Ivano Pavlović također vjeruje kako će njegova ekipa ostvariti pobjedu.

"Ostala su tri kola do kraja, u sve tri utakmice ćemo ući maksimalno fokusirani kako bi pobijedili. Odradili smo dva tjedna mini priprema, podigli smo fizičku spremu i mislim da će nam to biti jedna velika prednost i da bi to trebali iskoristiti na Final Fouru kupa i kako bi donijeli duplu krunu u Ljubuški",  smatra Pavlović.

Prije nego što je govorio o subotnjim događanjima voditelj momčadi Nedan Zovak je čestitao reprezentacijama BiH i Hrvatske na plasmanu na EP, kao i sadašnjim i bivšim skautima u tim reprezentacijama na njihovu doprinosu.

"Po završetku utakmice uslijedit će svečanost dodjele medalja i pokala za osvojeno prvo mjesto, a nakon toga igrači i stručni stožer će se provozati kroz grad u vozilima posebno pripremljenim za ovu prigodu i vratit će se na plato (igralište) u krugu Gimnazije gdje će uslijediti fešta uz glazbu, iće i piće", otkrio je Zovak.

Utakmica između ekipa RK Izviđač Ljubuški i RK Hercegovina Nevesinje na rasporedu je u subotu, 6. svibnja, u 18 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.