TONI ČOLINA "Idemo napraviti ono što do sada nikada nismo, tko nam brani da sanjamo"

Toni Čolina Izviđač
Hercegovina.info

Jedan od najvećih sportskih kolektiva u BiH, RK Izviđač iz Ljubuškog tri kola prije kraja prvenstva osvojio je svoj deveti naslov prvaka BiH. 'Skauti' iza sebe imaju odličnu sezonu u kojoj imaju priliku ostvariti povijesni rezultat i osvojiti dvostruku krunu. Trener Toni Čolina zadovoljan je učinjenim.

"Iskoristili smo prilike koje smo imali. Igrači su se prilagodili svim nedaćama koje smo imali za vrijeme sezone. Neki igrači su sazreli u svojim nastojanjima da budu profesionalci i davali su svoj maksimum. Bilo je jako puno promjena, puno adaptacije i oni su stvarno super reagirali. Prvu polusezonu smo držali bez poraza, a u drugu smo također ušli dobro. Samo smo nastavili pozitivnu atmosferu i motivaciju koju smo imali kroz cijelu sezonu kako bi osigurali tituli prije kraja prvenstva. Kada smo već imali priliku bilo bi nam žao da to nismo učinili. Sebi smo napravili situaciju da možemo već sada pripremati se za Kup", kaže Čolina za Hercegovina.info.

Izviđač je "pregrmio" najteže razdoblje sezone.

"Odlično smo odigrali utakmicu s Gračanicom. To razdoblje nam je bio udarni tempo. Imali smo tešku utakmicu s Gračanicom, zatim prvenstvenu utakmicu s istim protivnikom, a zatim i uzvrat u Kupu. Trebalo je u četiri derbija, tri s Gračanicom i jedan s Vogošćom proći u završnicu Kupa, a nudila se i prilika da s pobjedom u jednoj od dvije prvenstvene utakmice osiguramo titulu prije vremena. U ligi nismo uspjeli, ali smo prošli u Kupu i to nam je dalo radost pred završnicu Kupa".

Krajem svibnja 'Skauti' će pokušati doći i do drugog trofeja. U polufinalu final-foura Kupa protivnik im je Hercegovina, dok drugi polufinalni par čine Sloboda i Vogošća.

"Dvostruka kruna je bila u sezoni 2001/2002. No, tada nije bilo jedinstvene lige BiH već je Izviđač osvojio dvostruku krunu Federacije BiH. Prema tome nemamo dvostruku krunu u jedinstvenoj ligi. Idemo napraviti ono što nikada nismo do sada. Dobro smo trenirali u posljednje vrijeme. Pokušali smo ovaj tjedan "napuniti baterije" za ono što nam slijedi. Jedan dio igrača nam je u reprezentaciji i ja se nadam da će nam doći raspoloženi. Imamo dvije utakmice za uigrati se i pripremiti se za final four."

Na pitanje koga bi želio u finalu Čolina je kratko rekao.

"Tko god bude izazov će biti velik. No, mislim da ćemo biti spremni za to".

U preostalim utakmicama neki igrači će dobiti veću minutažu, ali opuštanje nema unatoč osiguranoj tituli.

"Sve će dirigirati rezultat. Mi idemo osvojiti maksimalan broj bodova. Neki igrači koji su imali manju minutažu dobit će više prilike. No, želimo maksimalno iskoristiti ovo prvenstvo i biti fokusirani 100 posto i da u pozitivni uđemo u završnicu Kupa."

Selekcija momčadi za iduću sezonu radila se već kroz ovu aktualnu.

"To je ono što smo napravili zadnja tri mjeseca. Neke igrače smo doveli na polusezoni i to su igrači koji su veliki potencijal. Neke stvari smo završili, a još na dvije ili tri pozicije ćemo pokušati "isprovocirati" još jednu ekstra kvalitetu, kako bi lakše kroz iduću sezonu pokušali ostvariti bolju situaciju za Europu. Za sada nema naznaka o odlascima. Bilo bi dobro da ekipa ostane na okupu i uz tri dodatne vrijednost, ja vjerujem da će to biti najbolji Izviđač posljednjih godina."

Može se očekivati i europski iskorak.

"Mislim da imamo priliku igrati pretkvalifikacije za igrati Europa ligu. To bi bilo veliki zalogaj, ali tko nam brani sanjati", zaključio je Čolina za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.