FOTO  Izviđač savlado Čelik, ljubušanke slavile kod Želje

Prvi desetak minuta rukometaši Čelika su držali rezultatski priključak. Nakon 7:7 u 13. minuti vratar Burić brani dva sedmerca i skida nekoliko "zicer", što je dalo krila mladim skautima koji do kraja poluvremena prave seriju 13:6. Početak drugog poluvremena "Skauti" nastavljaju istim tempom i 37. minuti rezultat glasi 25:13 čime je utakmica praktično riješena. "Skauti" ni sljedeći 7-8 minuta ne posustaju već nastavljaju u istom stilu tako da u 44. minuti imaju najveću prednost od plus 14 golova (30:16).

Promatrajući samo period od 13. do 44. minute "Skauti" su napravili velikih 23:9. Polovicom drugog poluvremena dolazi do pada u igri domaćih igrača, a trener Markota iz igre je izveo Radojevića, koji je do tada odlično čuvao Prskala ne dozvolivši mu da se razmaše. Izlaskom Radojevića, Prskalo je došao do daha i u posljednjih petnaestak minuta postiže 7 pogodaka. Na kraju završilo je 39:31 čime i gosti mogu biti zadovoljni jer nisu doživjeli poraz dvocifrenim rezultatom.

Svim igračima Izviđača, koji su igrali u ovoj utakmici, treba odati priznanje za iskazanu borbenost osobito u prvih 45. minuta. U napadu, šutom 7 od 7, odlično je odigrao Senjamin Burić. Ubojiti po vratare Čelika također su bili Dominiković sa 8, Matić sa 6 i Ilić sa 5 postignuti golova. U ekipi Čelika odskakali su Prskalo sa 11, Gušić sa 9, te Begagić 4 postignuta gola.

Ljubuški, 26.09.2009. godine.
Gradska športska dvorana. Gledatelja 300.

Suci: Goran Ilić i Vedran Paleskić (Doboj).
Nadzornik: Milenko Turudić (Mostar).

HRK Izviđač Mi Grupa: Kvesić (1), B. Burić (10), Miličević, Dominiković 8, Herceg 3, Matić 6, Radojević, Mucić 4, Boras 3, Perić 2, Ilić 5, Suhonjić 1, S. Burić 7, Čolak.
Trener: Siniša Markota.

RK Čelik: Jukić (7), Turić, Dervenčić, Gušić 9, Savković 2, Begagić 4, Skopljak 2, Prskalo 11, Samek, Osmanhodžić 1, Ćuran 1, Begović 1, Mulahalilović, Vidimlić (4).
Trener: Zlatan Saračević.

Sedmerci: Izviđač 6/5, Čelik 4/2.
Isključenja: Izviđač 16, Čelik 8 minuta.
Crveni karton: Marko Matić 52. minuta

Iako su iz Ljubuškog ispraćene iz "neobranog grožđa" sa naznakom "da se tu ne zna ko pije ko plaća" Ljubušanke su još jednom pokazale pravo lice i opravdale poteze struke, te visoko nadigrale nebesko plave iz Hadžića sa 12 zgoditaka razlike, a tu razliku nisu uspijevale napraviti u Hadžićima ni mnogo jače postave što su Ljubušanke imale u prijašnjim sezonama.

Domaće nisu imale prilike da priprijete našim rukomatašicama, iako su naše rukometašice nastupile oslabljene, jer se na vratima nije pojavila Renata Medak, koja se povrijedila u maloj prometnoj nezgodi koja je našu ekipu zadesila na ulazu u Hadžiće. Cijelo vrijeme na vratima je bila 15-godišnja Andrijana Jelčić koja je solidno odradila posao potpomognuta fanatičnom igrom u obrani naših rukometašica.

Kod naših najbolja je bila Maja Prusina koja je postigla 10 zgoditaka, a izvrsne su bile Mistrić i novopridošlo pojačanje Vrdoljak sa po 8 zgoditaka. Još su se u listu strijelaca upisale Andrea Prusina sa 4, Knezović i Ristić sa po tri zgoditka, te Dejanović sa 1 zgoditkom.

Naše rukometašice su u idućem kolu slobodne, te imaju dva tjedna da se pripreme za susret 3 kola, gdje u Ljubuški dolazi favorizirani Borac iz Banjaluke.

Ujedno pozivamo ljubitelje rukometa da 09.10.2009 (petak) pohode gradsku dvoranu u Ljubuškom i podrže naše rukometašice u ovom vrlo važnom susretu.

ljubuški.info/hercegovina.info