ČUDA GOSTUJUĆEG GOLMANA Ljubušaci slavili u Trebinju u napetoj utakmici

Rukometaši Leotar i Izviđač
RK Leotar

Pravu mušku utakmicu odigrali su rukometaši 'Izviđača' protiv 'Leotara' u Trebinju. Nijednog trenutka nisu ustuknuli, nisu gubili vjeru, mada je bilo teško. Domaćin je bio jako motiviran i ginuo je za svaku loptu, ali 'Skauti' su uzvratili na isti način.

Kapetanski je vukao Domagoj Alilović, Milan Vukšič je pogađao u odsudnim trenucima, svi su bili na svom maksimumu. Međutim prevaga u utakmici je bio Ante Grbavac. Činio je čuda. Prosto je utjerao strah u kosti domaćim rukometašima, čak im je 'skinuo' i šest sedmeraca.

Prvih dvadesetak minuta igralo se gol za gol. Jedni i drugi izmjenjivali su se u vodstvu, ali prednost ni za jedne nije bila veća od jednog pogotka. Prvi do prednosti, od dva pogotka, stižu rukometaši 'Izviđača' u 23. minuti (7:9). U zadnjih šest minuta, prvog poluvremena, domaći, serijom 4:1, dolaze do prednosti od 11:10 s kojom odlaze na odmor.

Golovima Dragana Šoljića i Miloša Kosa, 'Skauti' otvaraju drugo poluvrijeme. Uzvraća domaćin preko Tomića i Ninkovića za novu prednost (13:12, 38. minuta). Zadnji put, do prednosti u susretu domaći dolaze u 40. minuti (14:13), nakon čega 'Skauti' uglavnom imaju rezultatsku prednost.

Rukometaši Leotar i Izviđač

Pogotcima Alilovića, Bubala i Kosa Izviđač stiže do dva gola viška (14:16, 42. minuta). Domaći u 45. poravnava na 16:16, ali 'Skauti', ponovno, u 51. minuti imaju prednost od dva pogotka (17:19), navodi se u izvješću 'Izviđača'.

Samo dvije minute kasnije rezultat je ponovno u 'egalu' (19:19, 53.minuta). 'Izviđač' ne posustaje, ponovno dva vezana gola Alilovića i Vukšića za novu prednost (20:22, 57. minuta). Domaći u 59. minuti pogađaju za gol zaostatka, ali točku na 'i' stavlja Stjepan Jozinović, fantastičnim pogotkom, za zasluženu pobjedu i veliko slavlje 'Skauta' u Sportskoj dvorani 'Miloš Srdić' u Trebinju (konačan rezultat 22:23).

Junak utakmice bio je fantastični Ante Grbavac sa sedamnaest obrana od kojih je šest bilo i sedmeraca. Ante je imao fantastičan postotak uspješnosti obrana od 43,58 %.

Kod domaćina najefikasniji je bio Vladimir Tomić s pet pogodaka. Po tri pogotka postigli su Aleksandar Milojević, Milomir Ninković i Ajdin Smajilbegović. Kod gostiju Domagoj Alilović je postigao šest pogodaka. Pet pogodaka postigao je Milan Vukšić. Tri puta u listu strijelaca upisao se Miloš Kos, a po dva puta Stjepan Jozinović i Dragan Šoljić. Po jedan pogodak pridodali su Bošković, Mišetić, Bubalo, Medić i Muhović.