VIDEO  Bivša igračica Izviđača golom dvije sekunde prije kraja “Kraljicama šoka” donijela plasman u drugi krug EP

Katarina Pavlović

Hrvatska rukometna reprezentacija sinoć je u Stožice Areni igrala posljednji susret u okviru skupine A Europskog prvenstva protiv Švicarske.

Za prolaz u naredni krug natjecanja “Kraljicama šoka” bio je dovoljan i bod što su na kraju i ostvarile ali uz pravu dramu.

Nakon prvog poluvremena Švicarke su imale dva pogotka prednosti (12:14). U drugom poluvremenu “Kraljice šoka” su bolje zaigrale i u jednom trenutku imale i četiri pogotka prednosti. Nažalost tu prednost nisu uspjeli očuvati pa se pred kraj utakmice odigravala drama kakvu samo “Kraljice šoka” znaju prirediti. U zadnjih 10 sekundi utakmice Švicarke ulaze s rezultatom 25:26. Prvu povijesnu pobjedu Švicarski na velikim natjecanjima ali i veliku senzaciju spriječila je bivša igračica Izviđača iz Ljubuškog Katarina Pavlović. Katarina je svojim pogotkom u doslovno zadnjim sekundama utakmice osigurala “Kraljicama šoka” neriješen ishod (26:26) i tako odvela svoju reprezentaciju u drugi krug Europskog prvenstva koje se igra u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.
 
Čapljinka je bila druga najefikasnija igračica Hrvatske rukometne reprezentacije s pet postignutih pogodaka, a jedina od njeefikasnija je bila Tea Japundža sa sedam postignutih pogodaka.
 
Gol na linku OVDJE.
 
Inače uz Švicarsku uz Hrvatsku još u skupini i Norveška i Mađarska koje svoju utakmicu igraju večeras u 20:30 sati.
 
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija plasirala se u drugi krug Europskog prvenstva s 3 osvojena boda iz jedne pobjede, jednog neriješenog ishoda i jednog poraza.