Prva medalja za Hrvatsku u Vancouveru: Jakov Fak osvojio broncu!

Najbolji hrvatski biatlonac Jakov Fak osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Vancouveru! Već prvi Hrvat koji je nastupio u Kanadi i odmah medalja. Mladić iz Mrkoplja koji nas je 17. veljače 2009. (dobro ćemo pamtiti taj povijesni datum hrvatskog zimskog sporta) probudio sa senzacionalnom viješću iz južnokorejskog Pyeongchanga kada je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu, sinoć je ponovo bio strašan. Zapišite i ovaj datum - Valentinovo, 14. veljače 2010.

Utrku od 10 kilometara odvezao je u vremenu 24:21.8. Dugo, jako dugo stajalo je Jakovovo ime na prolazu nakon prva dva pucanja. Vrijeme do 16:31.0 i ono još bolje - bez i jedne pogreške s puškom. Jedan od samo dvojice koji nije promašio - ništa.

Fak je startao kao četvrti od 88 biatlonaca. Kasnije se ispostavilo - bio je ovo sjajan startni broj. Vrijeme prilikom njegovog pucanja bilo je mirno, no, lagano se počelo pogoršavati. Nekoliko minuta prije kraja njegove utrke nebo je ispalilo strašnu mećavu. Ali, Jakov je i to izdržao. Ispred su samo bili Francuz Vincenz Jay i Norvežanin Emil Hegle Svendsen. I nitko više.

A onda smo čekali. Nakon 26 biatlonaca koji su prošli ciljem - Jakov je bio treći. Nakon 35, ista priča, nakon 45, pa nakon 58, 65, 75... Jakov brončani! Strepnja je napokon prestala. Ovo nije san... Slavite! Pyeongchang nije bio slučajnost. Ne može se dva puta u životu dogoditi slučajnost. Ovaj mladić zan posao. Ovaj mladić je brončani na olimpijskim igrama. Nakon Pyeongchanga, vjerujem da ćete ovo lakše povjerovati...

sportskenovosti.hr