Petar Zadro i Ivona Ćavar najbolji sportaši Mostara

Petar Zadro, ivona ćavar
Zadro je u prošloj godini osvojio prvo mjesto na Balkanskom judo prvenstvu i prvo mjesto na državnom seniorskom prvenstvu, dok je Ivona Ćavar državna prvakinja, osvajačica trećeg mjesta na Balkanskom prvenstvu te petog mjesta na ekipnom natjecanju Europskog prvenstva regija.

Na svečanosti održanoj u hotelu Ero u četvrtak, Sportski savez Grada Mostara dodijelio je i posebna priznanja za postignute sportske rezultate u seniorskoj konkurenciji boksaču Damiru Belji i karatašu Esnedu Crnomeroviću, dok su priznanja za najbolje sportske kolektive u seniorskoj konkurenciji pripali Stolnoteniskom klubu Mostar u muškoj i Ženskom nogometnom/fudbalskom klubu Mostar u ženskoj kategoriji.

Stolnotenisači Mostara tri su godine za redom državni prvaci i osvajači kupa, dok su nogometašice Mostara u prošloj sezoni izborile nastup u Premijer ligi BiH te igrale finale Kupa.

U kategoriji mlađih kadeta nagrade za najbolje sportaše dobili su Teodora Stanković (Klub vodenih sportova Orka) i Kerim Sadiković (Klub vodenih sportova Orka), u kategoriji kadeta nagrađeni su Josipa Bošković (Judo klub Borsa) i Andrej Grubišić (Teniski klub Mostar).

Najboljom juniorkom proglašena je Anida Mahinić (Klub vodenih sportova Orka), najbolji junior Marin Brkić (Sveučilišni karate klub Neretva), dok su najbolji mladi sportski kolektivi Stolnoteniski klub Mostar u muškoj i Judo klub Borsa u ženskoj kategoriji.

Najuspješniji trener u protekloj godini je Željko Zadro iz Judo kluba Borsa, najuspješniji sportski djelatnik Zdenko Klepić iz Sveučilišnog karate kluba Neretva, a nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Mehmedu Meci Behmenu.

Sportski savez Grada Mostara posebnim priznanjem za razvoj sporta i sportske infrastrukture nagradio je boksača Adnana Čatića (Felix Sturm) i direktora Malonogometnog kluba Mostar Stari Grad Mirsada Fazlinovića, a priznanje za razvoj sportskog novinarstva pripalo je Fazliji Hebiboviću.

Posebna priznanja dobili su i Plesni studio MO Stars te Mostarske mažoretkinje.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić predsjedao je stručnim žirijem koji je odlučivao o dobitnicima priznanja, a po njegovim riječima, u svim kategorijama žiri je donio jednoglasnu odluku.

Na kraju svečanosti dodjele priznanja najboljim sportašima Mostara predsjednik Zagrebačkog športskog saveza Nikola Dragaš i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić potpisali su protokol o sportskoj suradnji.

- Sportaši ne znaju za granice i međe. Oni se žele širiti, družiti i stvarati prijateljstva. To je uloga sporta. S nama večeras su prijatelji iz Zagreba, Kragujevca, Splita, i želja nam je da svake godine uspostavimo suradnju s jednim velikim sportski gradom - kazao je tom prigodom Šišić.

prvi.tv