FOTO  Petar Zadro i Iris Ćorić najbolji sportaši Mostara

Petar Zadro Iris Ćorić
SSGM

Petar Zadro iz Judo kluba 'Borsa' proglašen je najuspješnijim sportašem Mostara u seniorskoj konkurenciji u 2020. godini, dok je u ženskoj kategoriji priznanje za najbolju sportašicu dobila članica Sveučilišnog karate kluba 'Neretva' Iris Ćorić.

U izboru Sportskog saveza Grada Mostara nagradu za najbolju mušku seniorsku ekipu u protekloj godini dobio je Stolnoteniski klub Mostar, kojima je nagradu uručio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, dok je najbolja ženska seniorska ekipa Ženski fudbalski/nogometni klub 'Emina', kojima je nagradu uručio predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

U konkurenciji juniora najuspješniji sportaš i sportašica Mostara su iz Kluba vodenih sportova 'Orka', a to su Kerim Sadiković i Lana Pudar, dok je nagrada za najuspješniju mušku mladu ekipu pripala kadetima Hrvatskog športskog kluba 'Zrinjski', navedeno je u priopćenju iz Sportskog saveza.

Najbolji sportaš u konkurenciji kadeta je član HŠK-a 'Zrinjski' Antonio Prskalo, a isto priznanje u ženskoj kategoriji pripalo je članici Judo kluba 'Borsa' Moniki Zadro.

U kategoriji najuspješnijeg sportaša mlađeg kadeta nagradu je osvojio Mak Hadžić, član Judo kluba 'Neretva', dok je najbolja mlađa kadetkinja članica Judo kluba 'Hercegovac' Nika Zovko.

Posebna priznanja sportskim ekipama za ostvarene izuzetne sportske rezultate u prošloj godini dobili su član Biciklističkog kluba 'Mostar' Sanjin Memić, rukometašica Ćamila Mičijević koja je s hrvatskom reprezentacijom osvojila treće mjesto na Europskome prvenstvu, Igor Karačić i Marino Marić koji su osvojili drugo mjesto na muškom Europskom prvenstvu u rukometu, članica Body building kluba 'MO Klub Mostar' Elma Škaljić za prvo mjesto u PRO ligi te Bojan Bogdanović za dugogodišnje odlične rezultate u NBA ligi, kojemu će priznanje biti uručeno naknadno.

Najuspješniji trener 2020. godine je Alena Ćemalović, trener u Klubu vodenih sportova 'Orka', koji je na Državnom prvenstvu osvojio 25 medalja, od čega 13 zlatnih, četiri srebrene i osam brončanih. U kategoriji 'najuspješniji sportski radnik' prvo mjesto osvojio je Damir Đedović, također iz kluba 'Orka'.

Nagradu za životno djelo dodijeljena je plivačici 'Veleža' od 1960. do 1967. godine Jeleni Letica.

O nagradama je odlučivao stručni žiri Sportskog saveza Grada Mostara u sastavu: sportski radnik Ismet Kevelj (predsjednik žirija), sveučilišni profesor Zoran Čuljak, sportski novinari Matej Damjanović i Adnan Demić, glavna tajnica Sportskog saveza Mirjana Bošnjak te viši sportski menadžer u Sportskom savezu Grada Mostara Dženan Šuta.