ZLATNI ORLANDO Zrinjski na međunarodnom natjecanju osvojio četiri medalje

Plivač Zrinjskog u Dubrovniku 2023
SPK Zrinjski

Plivači Sveučilišnog plivačkog kluba (SPK) 'Zrinjski' Ivan Ivanković, Luka Barbarić i Lovro Bagarić u pratnji trenera Marinka Ferenca ovaj su vikend, 6. i 7. svibnja 2023., nastupili na međunarodnom plivačkom mitingu 'Zlatni Orlando'.

Organizator natjecanja je Plivački klub 'Jug' iz Dubrovnika koji je ovog vikenda proslavio i 100 godina postojanja. Nastupilo je 310 natjecatelja iz Albanije, Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Njemačke, Ukrajine i Bosne i Hercegovine. Ekipa SPK 'Zrinjski' u Mostar vratila iznimno zadovoljna ostvarenim rezultatima te s četiri osvojena odličja u vlasništvu Ivana Ivankovića (2007.) koji je na posljednjem državnom natjecanju isplivao normu za europsko juniorsko prvenstvo, a sada samo potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi. 

Ivanković je u svim disciplinama u kojima je nastupio zaslužio pobjedničko postolje osvojivši jednu zlatnu (400 m slobodno) i tri srebrene medalje (50 m, 100 m i 200 m slobodno) na što su iz kluba iznimno ponosni. 

Zadovoljni svojim nastupom mogu biti i Luka Barbarić kojeg su stotinke dijelile od bronce na 200 m leđno te perspektivni Lovro Bagarić koji je znatno popravio svoja vremena i postao konkurentan i među starijim plivačima, priopćeno je iz tog kluba.