VIDEO  Schaub brutalnim nokautom srušio Cro Copa u trećoj rundi!

Filipović je nokautiran nakon tri minute i 44 sekunde borbe u posljednjoj, trećoj rundi kada ga je Schaub srušio jednim snažnim udarcem desnicom iza lijevog uha. Hrvatski borac pao je na tlo, a ondje ga je Amerikanac dotukao još jednim udarcem u glavu nakon čega je sudac Herb Dean prekinuo borbu.

Filipoviću je to bio peti poraz u devetoj borbi pod okriljem UFC-a i drugi uzastopni nakon što ga je u rujnu prošle godine koljenom nokautirao Frank Mir.

Hrvatski gladijator pokušao je tijekom borbe kombinacijom šakačkih tehnika i high-kick udaraca srušiti Schauba, no Amerikanac se dobro odhrvavao napadima. U drugoj rundi uspio je Filipović zadati nekoliko neugodnih udaraca laktom izazvavši krvarenje iz nosa kod Amerikanca, kao i otvorivši pojekotinu iznad njegovog lijevog oka, ali nije ga oborio. Schaub je uspješno kontrirao iz klinča uz rub kaveza u kojem je udarcima koljenom i aperkatima nanosio štetu našem borcu.

Schaub je na kraju pobjedom na najbolji način proslavio 28. rođendan koji je navršio u petak i tako došao do četvrte uzastopne i osme ukupno pobjede u karijeri (u devet borbi) protiv bivšeg idola kojeg je, pak, doveo korak bliže ka umirovljenju.

izvor: jutarnji.hr