VELIBOR PUDAR Ne mogu vam opisati osjećaj, ali unatoč svemu Lani je škola na prvom mjestu

lana pudar, Velibor Pudar, plivanje
Ilustracija

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar jučer je oduševila Mostar i BiH. Lana je u Beogradu isplivala olimpijsku A normu te se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju. Tamo će 15-godišnja Mostarka biti najmlađa sudionica Igara.

Nije se spavalo sinoć u obitelji Pudar

"Očekivali smo neki bolji rezultat, ali ovakav nismo. Vjerovali smo u nju i da će to biti blizu A norme, ali nismo mislili da će ovako isplivati. Sve nas je iznenadila. Hvala Bogu, poslije utrke smo bili oduševljeni. Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj bio. Mi smo se kući sinoć malo proveselili. Bili su roditelji nekih plivača, ali i bivši neki plivači. Opustili smo se. Ne bi bio čovjek ako se ne bi opustio i razveselio u ovim trenutcima", kaže Velibor Pudar Lanin otac.

Ponosan je na uspjeh kćeri.

"Veliko je isplivati onakvo vrijeme s 15 godina. Lana je isplivala najbolje vrijeme u povijesti Bosne i Hercegovine. Prva je plivačica u BiH koja je isplivala A normu. Ovo je veliki rezultata. Danas kada smo prespavali i kada smo sagledali sve činjenice ovo je veliki rezultat."

Sadržaj se učitava...

Pričali su s Lanom nakon uspjeha. Ona je čvrsto na zemlji.

"Ne znam kako bi vam rekao, ali ona kao da je očekivala ovo. Malo smo razgovarali. Bez obzira na sve, na njezin talenat i rezultate koje pravi njoj je škola na prvom mjestu. Veliki je pritisak od Zagreba, od studenog, kada je napravila fenomenalan rezultat na malim bazenima. Poremetio ju je pritisak poziva, televizije, novina, svi su je željeli čuti. Nakon toga smo se dogovorili da joj se ne radi pritisak jer je blizu kraj školske godine. Ona je odličan učenik. Ima sve petice od prvog razreda osnovne škole. Sada je završava i željela bi da je završi sa svim peticama i da može upisati što bolju školu. Koliko smo zadovoljni, toliko je na nama sada teret da je odvojimo od pritiska da bi mogla normalno živjeti."

Za kraj je dodao.

"Cijeli život sam u sportu. San svakog sportaša je da jednog dana bude na velikim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima ili Olimpijadi. Mnogi to ne ostvare, a ona je to uspjela s 15 godina, uspjela se plasirati na Olimpijske igre", zaključio je ponosni Velibor Pudar za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.