LANA PUDAR IDE NA OLIMPIJADU Od Grada se očekuje potpora talentiranoj Mostarki

Lana Pudar
swim-on.rs

Mostarska plivačica, 15-godišnja Lana Pudar, danas je na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu dva puta oborila državni rekord i ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Mlada Lana dionicu je isplivala za 57,37 sekundi, što je bolji rezultat od jutrošnjeg kada je plivala 58,91. Sjajna plivačica bit će najmlađa sudionica Olimpijskih igara u Tokiju.

Lana Pudar

Nakon velikog uspjeha mlade sugrađanke, vijećnik Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću Grada Mostara, Adil Šuta, uputio je poruku mostarskom gradonačelniku dr. Mariju Kordiću te predsjedniku Gradskog vijeća Salemu Mariću da na idućoj sjednici donesu Odluku o financijskoj potpori mladoj Lani i njezinom klubu.

"Imajući u vidu da je naša sugrađanka Lana Pudar danas ostvarila A olimpijsku normu za sudjelovanje na Olimpijadi u Tokiju, predlažem da se za potrebe pripreme Lane Pudar i ostvarenja što boljeg rezultata na Olimpijadi u Tokiju, na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara koja je planirana 23.3.2021. godine, donese Odluka o odobrenju novčanih sredstava u iznosu od 10.000 KM za potrebe priprema i sudjelovanja na Olimpijadi Lani Pudar i Klubu vodenih sportova 'Orka' čija je članica. Na ovaj način Grad Mostar dao bi svoj doprinos povijesnom uspjehu naše sugrađanke te promociji Grada Mostara. U nadi vašeg pozitivnog odgovora srdačno vas pozdravljam", napisao je Šuta u svom e-mailu upućenom Kordiću i Mariću.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.