U nedjelju završnica Prve MTB lige Hercegovine

GumaM MTB liga: Vego i Čerkez najbrži na četvrtoj utrci
GumaM MTB liga: Vego i Čerkez najbrži na četvrtoj utrci

Domaćini 6. kola, koje je prošle nedjelje bilo odgođeno zbog lošeg vremena, su Biciklistički klub Mostar i Udruga N.O.K.T., a utrka će se održati na biciklističkoj stazi dugoj 11,6 kilometara.

Start i cilj utrke je u Bogodolu gdje će, zahvaljujući Konobi Goranci, po završetku utrke i biciklijade biti organizirano druženje uz roštilj, piće i tamburaše.

Očekuje se kako će na završnici MTB lige sudjelovati više od 100 biciklista iz cijele Hercegovine koji su tijekom protekla dva mjeseca promovirali biciklizam na utrkama u Mostaru, Širokom (BK Široki), Čitluku (BK Brotnjo), Drinovcima (HBK Drinovci) te Ljubuškom (BK Ljubuški)

- MTB liga Hercegovine je ostvarila svoj primarni cilj, a to je popularizacija brdskog biciklizma i biciklizma uopće. Vjerujemo kako će se i iduće godine nastaviti s ovom ligom te da će još klubova iz Hercegovine biti njezini organizatori - izjavio je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić, te pozvao sve ljubitelje dvotočkaša da dođu u nedjelju na plato Goranaca i uživaju u biciklističkom spektaklu.

Za prvoplasirane u svim kategorijama predviđena su odličja, plakete i druge nagrade koje su osigurali generalni pokrovitelji utrke Konoba Goranci i tvrtka Guma M, zatim tvrtke Net d.o.o. Mostar (Zlatni sponzor), HT Eronet (Srebreni sponzor) te Shift Brand Design (Brončari sponzor), kao i Sportski savez Grada Mostara koji je glavni partner ove utrke.

Utrka započinje u 15 sati, dok je start biciklijade predviđen za 13 sati ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Inače, suorganizator nedjeljne utrke, Udruga N.O.K:T., je nedavno osnovana udruga kojoj je cilj prikupljanje sredstava za pružanje humanitarne pomoći socijalno i zdravstveno ugroženim kategorijama stanovništva BiH, a posebno djeci i starijim iznemoglim osobama, bilo kroz financijska ili druga davanja.