FOTO  Održano 1.kolo "SPARK Herzegovina" MTB Lige 2015

Održano 1.kolo "SPARK Herzegovina" MTB Lige 2015
vih dobnih uzrasta koji su na Gorance stigli iz svih dijelova Hercegovine, uz podršku kolega iz Hrvatske, točnije iz Metkovića (BK Metković).

„Posebno smo sretni i uzbuđeni što je naša dugoočekivana Liga startala. Napomenimo, utrke lige se organiziraju radi afirmacije biciklizma, radom sa mlađim dobnim skupinama i okretanju istih prema biciklizmu kao sportu, no ne zaboravimo i bolje upoznavanje, i druženje svih učesnika lige", istakao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

„Mi smo izuzetno zadovoljni današnjim odzivom, euforija je na nivou, već se među vozačima osjeti onaj natjecateljski duh i svi željno očekuju iduće kolo koje će se održati u Drinovcima. Utrke Lige su iz godine u godinu jače i masovnije, što znači da smo na dobrom putu", dodao je Zorić.

Vozilo se u kategorijama Juniori Hobby, Seniori Hobby, Veterani Hobby, Žene, Sport, te najmlađi uzrast kategorije Početnici i Početnice.

U najjačoj kategoriji Sport, danas je najbrži i zlatni bio Filip Kovačić (BK Široki), dok je na drugom mjestu završio Pejić Stipe (BK Mostar), te na trećem Toni Odak (BK Široki). Inače Filip Kovačić je danas bio najbrži vozač kruga, koji je sa vremenom od 21:09min postavio rekord staze na Gorancima.

U kategoriji Seniora kao zlatni slavio Robert Glavaš (HBK Drinovci), drugo mjesto je pripalo Ivan Cigić (BK Široki), a treće Ivan Matković (BK Široki).

U kategoriji Žena slavila je Biljana Krtalić (BK Mostar), koja je današnjom pobjedom odbranila svoj prošlogodišnji naslov. Na drugo mjestu završila je Marija Škobić (BK Mostar), dok je treće mjesto pripalo Ana-Maria Grgić (BK Ljubuški).

Kategorija Veterani danas je obilježila utrku kao najvatrenija kategorija. Na prvom mjesto kao zlatni zasjao je Vedran Vučina (BK Mostar), drugo mjesto pripalo je Danijel Bulić (BK Brotnjo), dok je treće mjesto pripalo Boris Dodig (BK Mostar).

U kategoriji Juniori na prvom mjestu slavio je David Šušak (BK Široki), drugo mjesto zauzeo je Ivan Cvitković (BK Mostar), dok je treće mjesto pripalo Žarko Miličević (BK Metković).

Najmlađa i najzanimljivija kategorija Početnici i Početnice koja okuplja najmlađe uzraste startala je po završetku starijih kategorija. U Početnicima najbrži je bio Žarko Soldo (BK Široki), na drugom mjestu završio je Grgić Filip (BK Ljubuški), dok je treće mjesto pripalo Niko Odak (BK Mostar).

U Početnicama kao zlatna slavila je Lana Soldo (BK Široki), na drugo mjesto stala je Jana Odak (BK Široki), dok je treće mjesto pripalo Katja Zorić (BK Mostar).

Bitno je napomenuti da se utrka 1.kolo „SPARK Herzegovina" MTB lige održavalo u sklopu Goranačkog kulturnog ljeta, te su posjetitelji utrke i prijatelji biciklizma bili ugodno iznenađeni sa odličnom predstavom „Rođaci", koju su igrali glumci iz Hrvatskog Narodnog Kazališta. Nakon predstave druženje je nastavljno uz živu muziku, roštilj i piće. Sve u svemu jedan odlično proveden dan na Gorancima koji je utrkom „SPARK Herzegovina" MTB lige okupio tisuće ljudi iz cijele Hercegovine i jednog dijela Hrvatske.

Sljedeće 2. kolo „SPARK Herzegovina" MTB Lige nas očekuje 13.09.2015 u Drinovcima, gdje je ujedno i planirana rekreativna biciklijada u dužini 18km iz Gruda do Drinovaca. Po dolasku u Drinovce, točnije lokalitet Krenica startati će drugo kolo gdje će vozači ponovo okušati svoje snage. Poslije utrke domaćini su pripremili druženje uz jelo i piće, te ovim putem pozivaju sve da se priključe na druženju, te svojim dolaskom podrže organizaciju.

Kompletne Rezultate sa 1.kola "SPARK Herzegovina" MTB Liga 2015. mežete pogledati na službenoj Facebook stranici MTB Liga Hercegovine (LINK).

Ovim putem organizatori se zahvaljuju Generalnom Pokrovitelju "SPARK" Business Park, te sponzoru Restoran "Konoba Goranci".