FOTO  Filip Kovačić i Biljana Krtalić pobjednici Prve MTB lige Hercegovine

MTB liga, biciklistički klub Mostar, Biljana Krtalić, Filip Kovačić

Kovačić je slavio u najjačoj kategoriji Sport ispred Ivana Cvitkovića iz Biciklističkog kluba Mostar te Tonija Odak iz BK Široki, dok je Krtalić bila uspješnija od drugoplasirane Karle Barać iz BK Široki te trećeplasirane Ane Marie Grgić iz BK Ljubuški.

U kategoriji Juniori ukupnu pobjedu odnio je David Šušak iz BK Široki, u kategoriji Seniori Franjo Lovrić iz BK Brotnjo, dok je u kategoriji Veterani slavio Danijel Paradžik iz BK Mostara.

Prvoplasiranima u svim kategorijama odličja, diplome i druge nagrade uručene su na završnoj utrci na Gorancima iznad Mostara, a sve su to osigurali generalni pokrovitelji Konoba Goranci i tvrtka Guma M, zatim tvrtke Net d.o.o. Mostar (Zlatni sponzor), HT Eronet (Srebreni sponzor) te Shift Brand Design (Brončari sponzor), kao i Sportski savez Grada Mostara, koji je bio glavni partner utrke u Mostaru.

- MTB liga Hercegovine je ostvarila svoj primarni cilj, a to je popularizacija brdskog biciklizma i biciklizma uopće. Vjerujemo kako će se i iduće godine nastaviti s ovom ligom te da će još klubova iz Hercegovine biti njezini organizatori - izjavio je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

U protekla dva mjeseca, koliko je trajala MTB liga, voženo je šest utrka, a završnica je održana proteklog vikenda na Gorancima iznad Mostara. Domaćini utrke bili su Biciklistički klub Mostar i Udruga N.O.K.T., a utrka se održala na biciklističkoj stazi dugoj 11,6 kilometara. Pobjednici te utrke su: Ivan Cvitković (BK Mostar) u kategoriji Sport, Biljana Krtalić (BK Mostar) u kategoriji Žene, Franjo Lovrić (BK Brotnjo) u kategoriji Seniori, Stipe Pejić (HBK Drinovci) u kategoriji Juniori, te Boris Dodig (BK Mostar) u kategoriji Veterani.

Prvu MTB ligu Hercegovine organizirala Asocijacija biciklističkih klubova Hercegovine, a osim BK Mostara, domaćini utrka bili su BK Široki, BK Brotnjo, HBK Drinovci te BK Ljubuški.