Predstavljamo: Maja Vranjić STK Mostar

Jedna od tih uspješnih sportaša i sportašica je Maja Vrljić. Evo što je Maja rekla za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo kao prvo hoćeš li se predstaviti našim čitateljima?

Zovem se Maja Vranjić, imam 18 godina. Završila sam srednju Ekonomsku školu u Mostaru, sada sam upisala fakultet.

Otkada se baviš sa stolnim tenisom i otkuda u tebi ljubav za taj sport?

Stolnim tenisom se bavim 4 godine, a ljubav je vjerovatno u genima. Potičem iz vrlo uspješne sportske obitelji Vranjić, gdje mi je otac dugogodišnji aktivni trener karatea, stariji brat također vrlo uspješan u sportu u kojem se i ja natječem, gdje je i jedan od trenera, a također i moj brat blizanac je vrlo uspješan u nogometnom klubu Zrinjski gdje je i kapetan omladinskih selekcija HŠK Zrinjski.

Kakvi su uvjeti u Mostaru za bavljenjem stolnim tenisom i ima li on svoje mjesto pod suncem u gradu na Neretvi?

STK Mostar je jedan od mlađih sportskih klubova u ovom gradu, ali sigurno i najuspješniji. Rezultat toga je što smo dobili nagradu kao najuspješniji sportski klub grada Mostara. Trenutno mislim da još nije našao svoje pravo mjesto u ovom gradu, jer kao i svakom klubu (posebno nama) fali materijalnih sredstava koje nadoknađujemo iz vlastitih džepova.

U paru sa svojom kolegicom Ivonom Knezović osvojila si brončanu medalju na državnom prvenstvu, možeš li opisati osjećaje nakon tog velikog uspjeha?

Osvojiti medalju na državnom natjecanju kao što smo dobili ja i moja klubska prijateljica Ivona je neopisiv osjećaj, gdje se vidi isplatljivost našeg truda i prosutog znoja. Ta medalja na razini države je za nas najveći uspijeh. Taj osjećaj je ne moguće opisati riječima, ne znam kako da objasnim, to jednostavno treba doživjeti.

Kako stigneš sve svoje obaveze uskladiti sa treninzima i natjecanjima, a uz to još biti i uspješna?

Pored mnogo obaveza koje imam, uvijek sam našla vrijeme za treninge, čak i po dva puta dnevno, jer sam treningom i upornošću se može doći do rezultata- medalja. Nemam puno slobodnog vremena od treninga, škole i kuće, tako da rijetko izlazim u grad.

Što planiraš u budućnosti i kakva su tvoja očkivanja od stolnog tenisa?

U budućnosti planiram usavršavati svoj stolni tenis i probati ponoviti rezultat sa državnog natjecanja i ići dalje-probati osvojiti čak i jednu od Europskih medalja.

Za kraj poruka našim čitateljima od jedne mlade uspješne sportašice?

Savjetujem svima da se okušaju u stolnom tenisu, jer im se možda svidi kao što je meni. Ako ne stolni tenis, savjetujem da nešto treniraju, da se sklone sa ulica i njenih poroka, jer jedino sportom možemo kvalitetnije živjeti. U zdravom tijelu zdrav duh.

HERCEGOVINA.info