FOTO/VIDEO  Mostarac na putu do svjetskog trona u tajlandskom boksu

Nastupilo je 94 natjecatelja u 11 kategorija. Na prvenstvu je nastupio i Mostarski borac Marin Čarapina član kluba tajlandskog boksa Hunter. Marin je na prvenstvu osvojio prvo mjesto u kategoriji -81kilograma. U manje od dva sata pobjedio je trojicu boraca što pokazuje da se radilo o veoma jakom natjecanju.

 Marin Čarapina (borac)- "Presretan sam osvojenim prvim mjestom. Posebno mi je drago što se to desilo za moj 22. rođendan. Ova medalja mi je najveći rođendanski poklon. Želio bih se ovim putem zahvaliti svom treneru tajlandskog boksa Miri Velagiću kao i svima koji su pomogli u pripremama za ovakvo važno natjecanje"

Osim osvojenog prvog mjesta Marin se okitio i laskavom titulom najboljeg borca turnira. Nakon uručenih medalja Marin je dobio poziv Hrvatskog saveza tajlanskog boksa kojim presjedava prof Branko Cikatić nekadašnji višestruki prvak Europe i svijeta u tajlandskom boksu da pristupi Hrvatskoj reprezentaciji.

Miro Velagić (trener). "Jako sam zadovoljan postignutim rezultatom. Iako smo imali velikih problema tijekom priprema kako financijskih tako i sa snijegom uspjeli smo stisnuti zube i dovesti cijelu priču do sretnog zavšetka. Hvala svima na podršci i obećavam da ćemo dati sve od sebe da se okitimo medaljom na nadolazećem Europskom prvenstvu.