NA EURU SE OPRAŠTA OD BIH "Čast je bila nastupati za reprezentaciju, a u Nizozemskoj možemo do četvrtfinala"

Stanislav Galić
NS BiH

Stanislav Galić vratar FC Mostar Stari Grad Staklorad i čuvar mreže reprezentacije Bosne i Hercegovine oprašta se o reprezentativnog dresa. Nastup na dolazećem Euru u Nizozemskoj bit će posljednje natjecanje za Galića u dresu BiH.

"Čast mi je bila nastupanje za reprezentaciju sve ove godine. Puno je tu uspomena i lijepih trenutaka koje ću zauvijek pamtiti. Naravno, bilo je i onih koji su ostavili gorak okus, ali samo u rezultatskom smislu, kada bi u baražu ostali 'kratki' za veliko natjecanje. Međutim došao je i taj nastup na Europskom prvenstvu i najbolja prilika za oprostiti se. Zahvalio bih se svim izbornicima, trenerima, doktorima, fizioterapeutima, ekonomima. Svi su oni ostavili veliki trag u mojoj karijeri", kaže Galić.

Stanislav Galić

Fokus je na pripremama za Europsko prvenstvo.

"Sve ide po planu. Jedini problem koji imamo je jedan igrač koji ima povišenu temperaturu, ali nije pozitivan na koronavirus i to je jako dobra vijest. Srđan Ivanković još se oporavlja od ozljede, ali mislim da će se i to sanirati do polaska u Nizozemsku i da će njegovo zdravlje ići u dobrom smjeru".

BiH očekuje iznimno teška skupina.

"Otvaranje imamo protiv najtežeg mogućeg protivnika. Svi znamo tko je Španjolska. Oni su favoriti, ne samo naše skupine već cijelog Eura. U toj utakmici možemo samo uživati, igrati i nadigravati se. Samo možemo 'dobiti' u tom susretu. Što se tiče ostale dvije ekipe tu trebamo tražiti svoju šansu, ali uz preduvjet da mi budemo pravi. Ne budemo li dobi fizički, psihički i taktički, nemamo što tražiti protiv takvih kvalitetnih protivnika. Nadam se da ćemo ispuniti svoj cilj, ideje i zahtjeve u i igri i ostvariti dobar rezultat", ističe Galić.

"Azerbejdžan i Gruzija su reprezentacije sastavljene od sedam ili osam Brazilaca tako da će biti jako teško. Njihovi igrači igraju dugi niz godina na europskim prvenstvima i iskusniji su od nas, ali imamo mi svoje adute i uz borbenost i maksimalno zalaganje, nadam se da možemo uhvatiti bodove i priliku za četvrtfinale", rekao je Stanislav Galić za Hercegovina.info.

Dodajmo kako se uz Galića od reprezentacije oprašta i kapetan Anel Radmilović. Europsko prvenstvo u Nizozemskoj igra se od 19. siječnja do 6. veljače.