JOSIP SUTON PROGLAŠEN NAJBOLJIM IGRAČEM HRVATSKE Za Hercegovina.info najavio je Europsko prvenstvo

Josip Suton Hrvatska futsal reprezentacija
Drago Sopta/HNS

Mostarac Josip Suton najbolji je igrač Hrvatske u 2021. godini. Epilog je to izuzetno uzbudljivog i najneizvjesnijeg do sada izbora za “Trofej CROfutsal” u kojem se doslovno do posljednjeg trenutka nije znalo tko će slaviti u ovogodišnjem izdanju tradicionalnog izbora za najboljeg igrača Hrvatske.

Tradicionalni je ovo izbor u kojem o najboljem igraču Hrvatske odlučuju stručni žiri, novinarski žiri i čitatelji portala Crofutsal.com. Josip Suton dobio je većinu glasova stručnog žirija, ispred Daria Marinovića, Franca Jelovčića i prošlogodišnjeg laureata Žarka Luketina.

Novinarski žiri je pak najveći broj glasova dao Marinoviću, ispred Luketina, Jelovčića, Sutona i Perišića. O pobjedniku su na koncu odlučili čitatelji koji su iznenađujuće najvećim brojem glasova nagradili Ivana Gotovca. U “mrtvoj utrci” do posljednje minute glasovanja Josip Suton je slavio ispred Žarka Luketina i Antonia Sekulića, te Daria Marinovića i Franca Jelovčića. U ukupnom poretku Suton je tako slavio sa samo jednim bodom više u odnosu na Marinovića i Luketina, osvojivši tako po prvi put ovu prestižnu nagradu.

Hrvatsku reprezentaciju čiji je Suton kapetan, za nekoliko dana očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. 'Mali Vatreni' igrat će u skupini C s Rusijom, Poljskom i Slovačkom.

"Prvi cilj je proći skupinu. Nakon toga nam dolaze reprezentacije koje je jednostavno podvig pobijediti. Naša realnost je pokušati napasti drugo mjesto u skupini, gdje je Rusija izraziti favorit. Ukoliko bi nam to pošlo za rukom, u četvrtfinalu bi najvjerojatnije igrali protiv Španjolske koja će po svim očekivanjima završiti prva u svojoj skupini", kaže Suton za Hercegovina.info.

Pobjeda protiv Španjolaca velika je stvar.

"Očekuje nas uistinu težak posao. Imamo tu jednu utakmicu u kojoj imamo priliku napraviti nevjerojatan uspjeh. S druge strane, ako bi četvrtfinale izgubili, po meni je i to sasvim solidan rezultat i uspjeh", dodaje.

Nije mu drago što igrači nisu u ritmu.

"Vrlo je važno u kakvoj smo spremi i stanju. Nije mi niti malo drago što su odgođena prva dva kola prvenstva Hrvatske zbog koronavirusa, ali odgode su i u Italiji i Španjolskoj. Bez ritma, treninga i utakmica, nije to baš najljepša priča. Ja se također oporavljam od ozljede i nisam još uvijek na svom maksimumu".

Samo neka ne bude korone.

 "Koronavirus će sigurno 'poremetiti' prvenstvo. Sretniji će biti onaj koga virus manje pogodi, a ja se iskreno nadam da će nas zaobići kako bi odigrali prvenstvo kompletni", rekao je Josip Suton.

Europsko prvenstvo u Nizozemskoj igra se od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.