Mostarski plivači zasjeli na tron

mostarski plivači, plivački klub zrinjski, plivački klub orca

Plivači APK Zrinjski na međunarodnom plivačkom mitingu "Čigota kup 2013.", održanom u subotu, 30. studenoga na Zlatiboru, unatoč jakoj konkurenciji među 360 natjecatelja i 16 klubova, zauzeo je druga mjesta u kategorijama "Najbolji klub" i "Najviše osvojenih medalja", s 13 zlata, 5 srebra i 9 bronca.
Njihovi sugrađani iz Kluba vodenih sportova Orca istodobno su na Plivački miting ‘KUP NOVI GRAD 2013.' na olimpijskom bazenu ‘Otoka' u Sarajevu među 407 natjecatelja, koji su predstavljali 23 kluba iz naše zemlje, Makedonije i Srbije, osvojili su ukupno 25 medalja i to: 8 zlatnih, 7 srebrenih i 10 brončanih.

Veliki uspjeh

Klub vodenih sportova Orca na ovom mitingu svojim uspjesima su proslavili Teodora Stanković, Lana Kaniža, Ana Ramljak, Josip Drežnjak, Edna Pajić, Tamara Raković,
Majla Arap, Alanis Selimotić, Petra Cvitković, Ali Repeša, Eman Numić i Marko Samardžić.
No, kako ističu iz kluba, uspjeh i slavlje svi su članovi kluba dijelili zajedno, a postignuti rezultati vjetar su u leđa ne samo članovima ovoga kluba, nego svim plivačima iz Mostara.
Za slavlje koje je vladalo u Plivačkom klubu Zrinjski zaslužni su: Ivan Zovko, Barbara Buljan, Marjan Zovko, Tin Šauperl, Ema Pandža, Petar Lasta, Boško Bošković, Iva Komadina, Ivo Pandža, Ana Jurić, Tamara Blažević, Luka Kopilaš, Mateja Pehar, Zdravko Bošković, Petar Drežnjak i Ivan Vrljić. Marjan Zovko je zauzeo treće mjesto u kategoriji "Najbolji mladi natjecatelj", a njegov stariji brat Ivan Zovko također treće mjesto u kategoriji "Najbolji stariji natjecatelj".

Uzor mladima

Postignutim rezultatima ova dva plivačka kluba iz grada na Neretvi još jednom su potvrdili da se uporan rad i kontinuirano vježbanje bez obzira na konkurenciju uvijek isplati.
Ovo je za oba kluba, kako su kazali, veliki uspjeh, ali i odgovornost prema osvojenim priznanjima koje, kako su naglasili, svakako treba ponovno opravdati i dostojanstveno nositi.
Njihovim stopama bez dvojbe krenut će još mnogi Mostarci i Mostarke, jer kako doznajemo iz pobjedničkih klubova, pri svakom prijemu novih članova interes za plivanje je vidljiviji.

Dnevni list