FOTO  Mostar u subotu domaćin Međunarodnog plivačkog mitinga

orka, plivački klub orca, miting

Na 1. međunarodnom plivačkom mitingu Orka-Arena kup 2017, u subotu, 1. srpnja, očekuje se sudjelovanje 350 plivača i plivačica svih uzrasta iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.
Po riječima predsjednika Kluba vodenih sportova Orka Damira Đedovića, iako je ovo prvi plivački miting u Mostaru ove kategorije, organizatori su sebi odmah na startu postavili visoke ciljeve.

"Miting je u kalendaru Plivačkog saveza BiH i održavat će se po pravilima Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA). To znači da ćemo imati službene plivačke pruge koje je certificirala FINA, elektroničko mjerenje vremena, kao i certificirane suce. Bazen smo maksimalno pripremili kako bi ispunjavao sve uvjete za održavanje ovakvoga jednoga mitinga", istaknuo je Damir Đedović.
Po njegovim riječima, dolazak u Mostar najavila su najznačajnija imena bh. plivanja, kao i natjecatelji iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.
"Očekujemo više od 300 plivača svih dobnih uzrasta, a pored masovnosti imat ćemo i kvalitetu. Bit će tu naša olimpijka Amina Kajtaz, Adi Mešetović koji je legitimni kandidat za Olimpijske igre u Tokiju, balkanski prvak Amar Šapčanin i brojni drugi plivači", kazao je Đedović.

Na mitingu će sudjelovati i natjecatelji tri mostarska plivačka kluba Velež, Zrinjski i Orka.
Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara koji je pomogao organizaciju mitinga, istaknuo je kako plivački miting dolazi kao šlag na tortu iznimno uspješne sezone mostarskih sportaša.
"Iznimno sam ponosan i sretan što je Kluba vodenih sportova Orka, u suradnji sa Sportskim savezom, organizirao natjecanje kakvo do sada nismo imali u Mostaru. Time smo napravili iskorak u plivačkom sportu koji je nekada bio jako popularan kod nas i nadam se kako ćemo opet postati centar plivanja u Bosni i Hercegovini", poručio je Šišić.
Miting će se održati u subotu, 1. srpnja, na gradskom bazenu, a start prvih utrka planiran je u 11 sati.