MIRKO HRKAĆ "U Italiji igram uz stalna testiranja budući da se ne želim cijepiti, vidjet ćemo što će biti u novoj godini"

Mirko Hrkać
Opificio 4.0 CMB

Jedan od najbolji hercegovačkih malonogometaša Mirko Hrkać pruža sjajne partije u talijanskom Opificiu. Širokobriježanin je u ovaj klub stigao iz Mantove za koju je nastupao u prošloj godini. Sjajnim igrama osvojio je srca svih u klubu, suigrača i navijača. No, unatoč tome pojavile su se informacije kako se Hrkać vraća u Hrvatsku, točnije u Novo Vrijeme iz Makarske na čijem je čelu predsjednik, također Hercegovac Kristijan Dugandžić iz Čitluka, a za koji nastupaju dobro poznata imena s hercegovačkih futsal terena, Luka Suton, Blago Gašpar i Marin Sesar.

No, Hrkać nam kaže da nema istine u tome.

"Nikakvog kontakta nije bilo između nas. Jedini poziv koji sam imao u posljednje vrijeme iz Hrvatske je jedan drugi klub s mora koji ima ozbiljne ambicije, ali to nije Novo Vrijeme. U svoje redove će dovesti neka imena iz inozemstva. Oni su čuli kako napuštam Italiju pa bi me rado vidjeli u svojim redovima. No, barem za sada od toga nema ništa", kaže Hrkać za Hercegovina.info.

Hrkaćev odlazak iz Italije veže se uz njegov stav o cijepljenju.

"Moram priznati da u tome ima istine. Za sada igram uz stalna testiranje budući da sam trenutno protiv cijepljenja. Klub inzistira na tome da se svi cijepimo, ali ja to neću učiniti dok god to ne moram. U klubu svim srcem žele da ostanem, a i meni je jako dobro ovdje. Ako se poslije nove godine donese odluka o obaveznom cijepljenju u Italiji, onda sigurno neću ostati. Ako sve ostane kao i sada, ostajem i ja. Nastupat ću sa stalnim testiranjima i to je to".

"Može se dogoditi da 'sutra' svi u BiH ili Hrvatskoj budemo prisiljeni na cijepljenje, to ne možemo znati. Ne znamo što nas očekuje, ali moj stav je za sada takav, protivan cijepljenju", dodaje.

U nedjelju Hrkać stiže u Zenicu na okupljanje reprezentacije BiH koju u siječnju očekuje nastup na Euru.

"Idemo pokazati što možemo i pokušati sve iznenaditi", rekao je Hrkać za naš portal.