Mektić i Pavić u ludoj drami izgubili finale Wimbledona

Mektić Pavić

HRVATSKI tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić nisu uspjeli drugu godinu zaredom osvojiti Wimbledon. Hrvatska kombinacija u finalu trećeg ovogodišnjeg Grand Slama izgubila od Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella. Konačni rezultat bio je 3:2 u setovima (6:7, 7:6, 6:4, 4:6, 6:7).

"U početna četiri gema prvog seta oba para držala su svoje servise, dok je u petom hrvatska kombinacija imala tri break-lopte. Australci su se vratili, a pobjednički poen dobili su tako što je Purcell na mreži pogodio otprije ozlijeđenog Pavića. Nakratko se sagnuo dok bol nije prošla, a Purcell mu se ispričao. Prvi set otišao je do tie-breaka u kojem su slavili Australci i tako sa 7:6 došli u vodstvo", piše Index.

Na sličan način tekao je drugi set. Australski ni hrvatski tenisači nisu ozbiljnije ugroziti suparnički servis sve do devetog gema u kojem se Pavić krasno izvukao na forhend i dobio poen. Ipak, i taj su Ebden i Purcell uspjeli dobiti. No, za razliku od prvog seta, tie-break drugog je otišao na stranu Hrvata kojima je jedan mini-break bio dovoljan za povratak u meč.


Ključni break na otvaranju trećeg seta

Na otvaranju trećeg seta Mektić i Pavić došli su do prvog breaka u finalu. Imali su dvije break-lopte, a druga je bila uspješna zbog dvostruke pogreške australskih protivnika. U tim su se trenucima Pavić i Mektić mentalno također podignuli i glasno proslavili poene.

Održavali su prednost do desetog gema trećeg seta. Pri rezultatu 5:4 Australci su pružili dotad najbolji otpor na njihovom servisu. Imali su čak i break-loptu, ali nisu uspjeli izjednačiti, već su Mektić i Pavić došli do 6:4 i vodstva u setovima.

Australci podigli ritam, no Mektić i Pavić ih slomili na početku odlučujućeg seta

Četvrti set obilježila je bolja igra Australaca na vlastitom servisu. Dok su se Mektić i Pavić pomalo mučili servirajući, Ebden i Purcell su lako dolazili do gemova. Neovisno o tome, svatko je držao svoj servis, čime je i ovaj set ponudio neizvjesnost poput prva dva. Ritam Ebdena i Purcella nastavio se u petom setu.

Kod rezultata 2:2 hrvatski tenisači ostvarili su break, no isti su izgubili za 4:4. Svega par trenutaka kasnije mogli su ponovno uzeti servis protivnicima, ali propustili su priliku te su kod 5:4 servirali za ostanak u meču, što su i uspjeli. Meč je otišao u novi i posljednji tie-break. U njemu su uspješniji bili Australci i tako ostavili Pavića i Mektića bez obrane naslova.