LUKA MATKOVIĆ Stolnoteniski klub Mostar dobio državnog prvaka

Luka Matković
STK Mostar

U subotu i nedjelju je u odličnoj organizaciji stolnoteniskog kluba Kakanj u sportskoj dvorani KCS u Kaknju odigrano državno seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine gdje je kapetan i najbolji igrač Stolnoteniskog kluba Mostar Luka Matković po prvi put u karijeri došao do titule državnog seniorskog prvaka BiH. 

Prvi dan prvenstva Luka je pobjedio 2 igrača: Kanlić (STK Spin 2012) i Kamenjaš H. (STK Hašim-Spahić Ilijaš), te tako osigurao završnicu 8 najboljih koja se igrala sutradan u nedjelju. 

Pored Matkovića, za Stolnoteniski klub Mostar su još nastupili Marko Šimunović i Željko Mandić, koji su se pobjedama u kvalifikacijama uspjeli plasirati u glavni ždrijeb. Marko Šimunović je bio bolji od Rimca (STK Aladža), dok je Željko Mandić pobjedio Mehića (STK Vitez).

U glavnom ždrijebu, Šimunović je bio bolji od Mujičić A. (STK Banja Luka), dok je Mandić pobjedio Bjelajca (STK Borac). Za ulazak među 8 najboljih Šimunović je poražen od Zijadića (STK Aladža), dok je Mandić izgubio od Konjića (STK Mladost Zenica). 

Drugi dan se nastavilo od četvrtfinala, gdje je Luka Matković, u finalu prije finala, protiv prošlogodišnjeg prvaka države, reprezentativca i broja 1 na rang listi Luke Mihailovića (STK Banja Luka) slavio sa 4-2. 

U polufinalu je s 4-1 bio bolji od Emira Mujičića (STK Banja Luka), dok je u finalu s 4-2 bio bolji od Nikole Mihailovića (STK Banja Luka). 

Ovom titulom, koja mu je jedina nedostajala je okrunio svoju bogatu stolnotenisku karijeru, osvojivši sve što se može osvojiti.