Kostelić deveti, Zrnčić Dim 13., vodi Svindal

Kostelić deveti, Zrnčić Dim 13., vodi Svindal

Ono što je najbitnije jest da je Ivica Kostelić u spustu za Svindalom zakasnio jednu sekundu i pet stotinki. Protiv Svindala se u slalomu može nadoknaditi taj zaostatak, a možda će i veći suparnik Kosteliću u slalomskoj vožnji biti Švicarac Silvan Zurbriggen, koji je za Svindalom zaostao 73 stotinke, što je inače 32 stotinke bolje vrijeme od Kostelića.

Ivica je sjajno odradio srednji dio spusta u kojem je bio jednako brz i spretan kao i Svindal. Norvežanin, podsjetimo, dosad već ima zlato (superveleslalom) i srebro (spust) u Vancouveru. Na prvom prolazu je zaostao Kostelić 55 stotinki, poslije je održavao taj minus, a u zadnjem periodu je dodatno povećao zaostatak i u cilj došao s 1.05 sekundom slabijim vremenom.

Odličan je i drugi hrvatski skijaš koji se nada medalji na Olimpijskim igrama. Natko Zrnčić-Dim je trinaesti sa 1.72 sekundom zaostatka, što mu nudi mogućnost pomaka prema naprijed u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto je u spustu osvojio Carlo Janka, koji također konkurira za jednu od medalja, sedmi je Bode Miller, dok su Raich i branitelj naslova iz Torina Ligety iza leđa Ivice Kostelića.

Recimo da je na spustu nastupio i Ivan Ratkić, ali je padom završio nastup. Prve informacije govore da nije došlo do težih ozljeda.

Slalomsku kombinacijsku stazu postavlja Ante Kostelić, a utrka starta u 21.15 sati.

ZOI, superkombinacija (nakon spusta, neslužbeno):

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1:53.15
2. Dominik Paris (Ita) +0.39
3. Carlo Janka (Švi) +0.50
4. Didier Defago (Švi) +0.54
5. Hans Olsson (Šve) +0.68
6. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.73
7. Bode Miller (SAD) +0.76
...
9. Ivica Kostelić (Hrv) +1.05
...
12. Benjamin Raich (Aut) +1.55
13. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.72
...
15. Ted Ligety (SAD) +1.90

totalsport