Kostelić deveti, Zrnčić Dim 13., vodi Svindal

ivica kostelić ZOI, Ivica Kostalić, Ivica Kostalić, Ivica Kostelić, Štitnjača, olimpijada, Hrvatski skijaš, Ivica Kostalić, kraj karijere

Ono što je najbitnije jest da je Ivica Kostelić u spustu za Svindalom zakasnio jednu sekundu i pet stotinki. Protiv Svindala se u slalomu može nadoknaditi taj zaostatak, a možda će i veći suparnik Kosteliću u slalomskoj vožnji biti Švicarac Silvan Zurbriggen, koji je za Svindalom zaostao 73 stotinke, što je inače 32 stotinke bolje vrijeme od Kostelića.

Ivica je sjajno odradio srednji dio spusta u kojem je bio jednako brz i spretan kao i Svindal. Norvežanin, podsjetimo, dosad već ima zlato (superveleslalom) i srebro (spust) u Vancouveru. Na prvom prolazu je zaostao Kostelić 55 stotinki, poslije je održavao taj minus, a u zadnjem periodu je dodatno povećao zaostatak i u cilj došao s 1.05 sekundom slabijim vremenom.

Odličan je i drugi hrvatski skijaš koji se nada medalji na Olimpijskim igrama. Natko Zrnčić-Dim je trinaesti sa 1.72 sekundom zaostatka, što mu nudi mogućnost pomaka prema naprijed u slalomu.

Treće mjesto je u spustu osvojio Carlo Janka, koji također konkurira za jednu od medalja, sedmi je Bode Miller, dok su Raich i branitelj naslova iz Torina Ligety iza leđa Ivice Kostelića.

Recimo da je na spustu nastupio i Ivan Ratkić, ali je padom završio nastup. Prve informacije govore da nije došlo do težih ozljeda.

Slalomsku kombinacijsku stazu postavlja Ante Kostelić, a utrka starta u 21.15 sati.

ZOI, superkombinacija (nakon spusta, neslužbeno):

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 1:53.15
2. Dominik Paris (Ita) +0.39
3. Carlo Janka (Švi) +0.50
4. Didier Defago (Švi) +0.54
5. Hans Olsson (Šve) +0.68
6. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.73
7. Bode Miller (SAD) +0.76
...
9. Ivica Kostelić (Hrv) +1.05
...
12. Benjamin Raich (Aut) +1.55
13. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.72
...
15. Ted Ligety (SAD) +1.90

totalsport