Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka

ivica kostalić
Osvojio je bodove u kombinaciji. Nakon ulaska u cilj je potvrdio je da je to bila njegova zadnja utrka u karijeri koju bi svaki skijaš mogao poželjeti, a neki samo sanjati.

Usprkos bolnom koljenu, Ivica je odskijao svoju posljednju utrku, a bolno koljeno sada će morati na operaciju, bit će to njegova "jubilarna" 15. operacija u karijeri. piše 24.sata.hr.

Da je majstor, majstor je. Od 2001. godine kada je u Aspenu osvojio slalomsku utrku Svjetskog kupa sa startnim brojem 64 pa do srebra 2014. godine u superkombinaciji na Olimpijskim igrama u Sočiju. Ivica je uvijek bio sinonim za ustrajnost, volju i želju.

Na skije je stao u najranijoj dobi, a prvu značajniju pobjedu ostvario je 1992. godine pobjedom u veleslalomu u slovačkoj Vratni. Nastavlja s uspjesima, a 1997. godine osvaja bronzanu medalju u kombinaciji u Schladmingu. Nakon juniorske karijere zaredale su povrede, ali Ivica se nije predavao. Zatim je upisao pobjedu, koja je i dan-danas ostala najveća u karijeri. Niko nikad prije i poslije nije osvojio utrku Svjetskog kupa s tako visokim brojem.

Iako je prva pobjeda stigla u Aspenu, njegovo najdraže skijalište postao je Wengen, gdje je neprikosnoven. Ima šest pobjeda i čak 13 postolja, više od bilo kojeg drugog skijaša u povijesti. Wengen je bio i ostao njegov teren, vjerojatno ga je zato i izabrao za oproštaj.

Zadnja velika medalja stigla je na ZOI-u u Sočiju 2014. gdje je osvojio srebro u kombinaciji i skupo ga platio. Da bi bio spreman za ZOI godinu dana ranije podvrgnuo se još jednoj operaciji koljena, koje nakon toga više nikad nije bilo isto.

Ante Kostelić nedavno je izjavio da bi Ivica 15. operacijom koljena u karijeri mogao nastaviti skijati, ali Ivica je odmah odbacio takvu mogućnost. Desetak dana kasnije odlučio je završiti karijeru.

Odlazi kao sedmi najbolji slalomaš svih vremena po FIS-u i 17. najbolji skijaš u povijesti.

Svi trofeji Ivice Kostelića

- Veliki Kristalni globus ukupnog pobjednika Svjetskog kupa 2011. godine
- Srebrna olimpijska medalja u kombinaciji ZOI Torino 2006.
- Srebrne olimpijske medalje u slalomu i superkombinaciji ZOI Vancouver 2010., u superkombinaciji ZOI Soči 2014.
- 26 pobjeda na utrkama FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju
- 60 plasmana na pobjednički podij na utrkama FIS Svjetskog kupa (39 u slalomu)
- Mali Kristalni globusi slalomskog pobjednika Svjetskog kupa 2002. i 2011. godine
- Mali (super)kombinacijski Kristalni globusi 2011. i 2012. godine
- Svjetski slalomski prvak sa SP-a u St. Moritzu (SUI) 2003. godine, srebro u superkombinaciji sa SP-a u Schladmingu (AUT) 2013. godine, bronca u superveleslalomu sa SP-a u Garmisch-Partenkirchenu (GER) 2011. godine.