FOTO  GumaM MTB liga: Vego i Čerkez najbrži na četvrtoj utrci

GumaM MTB liga: Vego i Čerkez najbrži na četvrtoj utrci
Vego je po drugi put bio najbrži u kategoriji natjecatelja , kao i mladi Širokobriježanin u kategoriji rekreativaca.

Drugo mjesto u kategoriji natjecatelja osvojio je Darko Vidović iz Mostara a treći je bio Livnjak Ivo Sučić. Mario Rajić iz Ljubuškog bio je drugi kod rekreativaca a treće mjesto osvojio je Filip Ćorić iz Mostara.

Organizator lige, koja će se održavati svakog četvrtka do 27. rujna, je Biciklistički klub Mostar.

Vozi se ukupno osam utrka, a pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji biciklizma. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: Natjecateljska i Rekreativna. Prva kategorija predviđena je za sve vozače koji imaju licencu Međunarodne biciklističke asocijacije (UCI), dok se u drugoj mogu natjecati svi biciklisti rekreativci.

Za prvoplasirane u obje kategorije, osim priznanja i odličja, predviđene su vrijedne robne nagrade, a svi sudionici lige dobit će 20 posto popusta na i usluge tvrtke GumaM iz Mostara.

Rezultati svake utrke, kao i ukupna rang lista, bit će objavljeni na stranicama kluba www.bkmostar.ba.

Utrke se održavaju svakog četvrtka, s početkom u 18.30 sati. Start utrke je ispred konobe Goranci. Staza je dužine 11,6 km i visinske razlike od 110 m (s tim da će se trasa utrke izmjenjivati). Rekreativci voze 1 krug (11,6 km), dok natjecatelji voze 2 kruga (23,2 km). Prijave za svaku utrku primaju se na mjestu utrke.

Iz Biciklističkog kluba Mostar napominju su kako je za sve sudionike MTB Lige organiziran prijevoz za bicikla na relaciji Mostar - Goranci - Mostar. Okupljanje i zajednički polazak vozilima prema Gorancima iz Mostara je u 17.30 sati ispred trgovačkog centra Tuš u Centru II. Za sve one tko imaju želju sudjelovati u MTB ligi, a nemaju bicikl, konoba Goranci će besplatno ustupiti svoja bicikla.

Kaciga je obvezna i svi sudionici voze na vlastitu odgovornost, poručuju organizatori ove lige.