FOTO  Draženko Vučina pobjednik prvog državnog rejting turnira u tavli

Draženko Vučina
Tavla klub Zrinjski

U Potocima u subotu 22.2.2020 u organizaciji tavla klub Bijelopoljac /Mostar i tavla saveza BiH održan je prvi državni rejting turnir u tavli. Turnir se odigrao u svečanoj dvorani motela-restorana Borik.

Dobrodošlicu i puno sreće igračima je poželio Ramiz Mušić domaćin turnira i predsjednik tavla klub Bijelopoljac. Turnir je otvorio predsjednik tavla saveza BIH gospodin Abaz Omeragić. Na ovom turniru nazočilo je 88 igrača iz trinaest klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Natjecanje se odigravalo u sedam kola do pet poena.

Pobjednik turnira je Draženko Vučina iz TK Zrinjski Mostar sa sedam pobjeda. Drugo i treće mjesto pripalo je Orhanu Malkoču TK Livi Balinovac/Mostar i Sanjinu Mujiću TK Jablanica sa skorom 6/1. Svi Spomenuti igrači dobili su prigodne novčane nagrade, pehare i diplome. 

Tajnica saveza gospođica Arna Bešo priopćila nam je da su se Tavla savezu BiH pridružila dva nova kluba. Jedan je TK Bosna /Orašje , a drugi je TK Maglaj. Predsjednik saveza gospodin Abaz Omeragić najavio dva turnira koja će se odigrat u trećem mjesecu .Jedan je drugi državni rejting turnir u tavli koji će se održati u Počitelju 14.3. u organizaciji TK Iskra/ Stolac. Drugi je memorijalni međunarodni backgammon turnir otvorenog tipa koji će se održati u Bihaću u hotelu Emporium.

Turnir Bihać 2020 se igra od 20-22.3.u spomen na bihaćke tavla i backgammon igrače. Pobjednik Draženko Vučina nam je rekao da će se rado pojavit na ovom turniru i odat počast Hasi i Hasanu dobrim prijteljima, a posebno Hasanu Loniću koji nam je omogućio da igramo ovu igru na lijepim tavlama, to jest da još više uživamo u igri. Predsjednik skupštine Tavla saveza Ramiz Zaimović nam je rekao da je Lonić je prije svega bio veliki čovjek, a u regiji je poznat kao jedan od pionira modernog backgammona, vrhunski igrač i majstor za izradu profesionalnih backgammon ploča na kojima i danas igramo.